ροή ειδήσεων

Θα βίαζε την καμαριέρα και μετά θα ερχόταν να μας σώσει

Μπορεί να ματαιώθηκε η σημερινή συνάντηση Στρος Καν - Μέρκελ για την ελληνική οικονομία... όμως τόσο σύμφωνα με τον Γ.Πεταλωτή όσο και το ΔΝΤ η σύλληψη του Στρος Καν δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά, όμως στη Γαλλία ανατρέπονται τα πάντα.

Δεν θα επηρεάσει το ελληνικό πρόγραμμα η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στο πακτορείο Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις το μνημόνιο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται όπως έχει συμφωνηθεί με το Ταμείο και την ΕΕ. “Η εφαρμογή των μέτρων δεν έχει να κάνει με επιμέρους προσωπικότητες αλλά είναι θεσμικό ζήτημα” τόνισε.

Οι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος έχει συλληφθεί στη Νέα Υόρκη, ματαιώθηκαν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα.

"Οι συνομιλίες ματαιώνονται", δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να έλθει στο Βερολίνο κάποιος αντιπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να συζητήσει με τη Μέρκελ για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, η υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων Κάρολαιν Άτκινσον, δήλωσε ότι το Ταμείο παραμένει σε πλήρη λειτουργία. Αρνήθηκε δε να σχολιάσει την υπόθεση λέγοντας ότι “ο κ. Στρος Καν εκπροσωπείται νομικά”.

Πάντως οι γάλλοι σοσιαλιστές νομίζουν ότι ζουν έναν εφιάλτη. Η απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στις ΗΠΑ, είναι "μια συγκλονιστική είδηση", δήλωσε στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ότι "οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν". "Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν", δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Europe 1".

Κατά την Ρουαγιάλ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει το δικαίωμα όπως κάθε πολίτης να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου. "Η σκέψη μου αυτήν τη στιγμή είναι στην οικογένειά του, τους συγγενείς του, αλλά και στον ίδιο, ο οποίος περνάει αυτήν τη δοκιμασία", πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις που θα έχει η υπόθεση αυτή στην πολιτική καριέρα του Στρος-Καν, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ζήτησε από όλους να επιδείξουν αυτοσυγράτηση και να μην προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

"Θα ήταν απρέπεια να το κάνουμε σήριαλ...Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική", πρόσθεσε και ζήτησε να "μη γίνει επίθεση σ΄έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012. Σύμφωνα με τη Λε Πεν, "η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄αυτό".

Εξάλλου, ένας από τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν στη Γαλλία, ο Λεόν Λεφ Φορστέρ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί μια φρενίτιδα των ΜΜΕ για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού που βαρύνουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ και ότι θα πρέπει να περιμένουμε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και να εξακριβωθεί εάν οι κατηγορίες αυτές ευσταθούν.
newsit.gr

Δηλώσεις πολιτικών για τον Στρος-Καν στη zougla.gr

Την υπόθεση σύλληψης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, σχολίασαν Έλληνες πολιτικοί, μιλώντας στη zougla.gr.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Είναι ίσως πρόωρο να βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τη σύλληψη του Στρος-Καν, ακόμα και να τεθούν ερωτηματικά. Ένα συμπέρασμα όμως είναι προφανές. Μπορεί να είναι κανείς απρόσεκτος όταν βιάζει και ληστεύει χώρες και λαούς αλλά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις καμαριέρες».

Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου:

«Μα νομίζω είναι θέμα γυναικολόγου η δήλωση, εγώ είμαι πρακτικός… Καταλαβαίνεται!»

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε: «Την πληροφορία την παίρνω από εσάς πραγματικά μένω άφωνος δύο παρατηρήσεις μόνο ότι σε μερικές χώρες η Δικαιοσύνη λειτουργεί και οι θεσμοί και το δεύτερο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να πάψουμε να θεοποιούμε πρόσωπα και οργανισμούς όπως το ΔΝΤ του κυρίου Στρος Καν, αν μπορεί κανείς να τον ονομάσει κύριο μετά από αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες υπάρχουν σε βάρος του».

Η zougla.gr μίλησε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάσο Αλευρά, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Είναι πραγματικά, πέφτει κανένας από τα σύννεφα, είναι μια είδηση σοκ στην κυριολεξία και δείχνει πως η άσκηση της εξουσίας δεν είναι μόνο προνόμια αλλά έχει και υποχρεώσεις και βεβαίως δεν έχει ασυλία. Νομίζω ότι όλοι όσοι βλέπουμε και παρακολουθούμε την εξέλιξη στο θέμα έχουμε εντυπωσιαστεί και από τον τρόπο που ενήργησαν οι αμερικανικές αρχές αλλά έχουμε εντυπωσιαστεί βεβαίως αρνητικά και με τον τρόπο που ενήργησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε την εξής δήλωση:

«Προφανώς κάποιους ενόχλησε η δημοφιλία και η προοπτική του κυρίου Στρος Καν. Είδε το τυρί αλλά δεν είδε την φάκα. Έχει ξανασυμβεί αυτό στις ΗΠΑ. Απλώς εμείς θυμίζουμε την περίπτωση του πρώην Δημάρχου της Ουάσιγκτον.»


Δεν θα επηρεάσει το ελληνικό πρόγραμμα η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στο πρακτορείο «Dow Jones Newswires».


Σύμφωνα με τις δηλώσεις το μνημόνιο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται όπως έχει συμφωνηθεί με το Ταμείο και την ΕΕ. «Η εφαρμογή των μέτρων δεν έχει να κάνει με επιμέρους προσωπικότητες αλλά είναι θεσμικό ζήτημα» τόνισε.
zougla.gr

ΑΠΟ EMAIL ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/11 14:54

    μηπως ειναι στημενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/11 17:25

    sthmeno sta 4 htane...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/5/11 21:03

    δεν αλλάζουνε οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία ποτέ απλά είναι θλιβερό μερικές νοοτροπίες να μην αλλάζουν εκ μέρους τους - ας πλήρωνε καμιά πόρ#η αν είναι τόσο ανάγκη ο Ντομινίκ, ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ εξάλλου ..θα βοηθούσε και το νέγρικο αμερικανικό προλεταριάτο βλέπε Ομπάμιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/5/11 10:33

    Ust apo do farisei ipokrites. Dropi sas. Psifisate ton Papandreu gia na sas skisi ke tora po efere ke ta filarakia tu na pidixun ki afti sas epiase o i8iko sas. Kala sas ekane re ke sas pire ta lefta, afto sas axize.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *