ροή ειδήσεων

Μαύρη εργασία στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ρόδου

Βιομηχανία μαύρης εργασίας που εκμεταλλεύεται τα παράθυρα του νόμου αλλά και τις ελλείψεις...
προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών ανθεί στη Ρόδο σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργατικών και συνδικαλιστικών οργάνων του νησιού.
Για τις πατέντες που έχουν βρει οι ξενοδόχοι του νησιού μιλά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σάββας Χατζησάββας. “Βαφτίζουν τους ξένους εργαζόμενους «μαθητές» και τους φέρνουν να δουλεύουν για δεκάρες με τη μορφή μαθητείας. Κάποιοι άλλοι φέρνουν εργαζόμενους από τις πρώην ανατολικές χώρες μέσα από γραφεία ενοικιαζόμενων εργαζομένων της Κύπρου».
Οι ξένοι εργαζόμενοι εργάζονται νόμιμα στο νησί και αμείβονται όσο προβλέπεται απαντά ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων της Ρόδου Βασίλης Μηναίδης. Ωστόσο ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου επιμένει να μιλά για μαύρη εργασία που αγγίζει τα όρια του σύγχρονου δουλεμπορίου. Ένας χαρακτηρισμός που εξοργίζει τον πρόεδρο των ξενοδόχων. «Δεν υπάρχει μαύρη εργασία στο νησί όλα γίνονται νόμιμα». Παράλληλα ο κύριος Μηναίδης διευκρινίζει ότι και το θέμα με τους αλλοδαπούς μαθητές έχει λυθεί καθώς με νομοθετική ρύθμιση έχει αποφασιστεί σε κανένα ξενοδοχείο να μην ξεπερνούν το 17% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων.
Στα ξενοδοχεία του νησιού δεν γίνεται κανένας έλεγχος επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης και ας ενισχύθηκε πρόσφατα το ΙΚΑ με 18 υπαλλήλους.


skai.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/11 14:08

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ) ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο κ.ΜΗΝΑΪΔΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/11 14:17

    ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ο Βασίλης Μηναίδης ΤΕΛΙΚΑ ;

    ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΔΙΤΙΣΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ !

    Αλλά και το 17% ας υποθέσουμε πως τηρούνταν απο τους μεγαλο-ξενοδόχους, αλήθεια, ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ εν μέσω κρίσης να ΜΗΝ προσλαβάνεις εσύ μεγαλο-ξενοδόχε Έλληνες και αντ αυτού να προσλαμβάνεις Ξένους ;

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/5/11 14:37

    auto to arthro na to dosoume kai na to valei eki pou kserei auti pou mpenei edo mesa kai leei tis ilithiotites tis...tin ioanna apo ika....
    paliotomaro!!!
    pou tha mou pei emena oti den iparxei oute 1 katagkelia kai oti ola doulevoun roloi...
    oti eimai 36 xronwn kai doulevw apo ta 18 mou kai den exw ensima oute gia ena xrono tis leei tipota??
    to oti den tha parw(paroume!!!) sintaksi epidi eimai(imaste!!!!)egklovismenei stous skato nomous tous leei tipota?
    pws na katagkiloume mori sapia??? afou tha vroume kai emeis ton mpela mas san apodoxi maurou xrimatos.... kai an den dextoume na doulepsoume maura... ti tha fame re lamogia???
    ftani i stigmi tis apantisis olwn twn adikimenw...ESAS THA FAME SKATOLAMOGIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστας16/5/11 14:42

    τα μεγαλα ξενοδοχεία (5 αστέρων κ λουξ) τα οποία κ έχουν τους αλλοδαπούς "μαθητές" έχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150 (ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ) άτομα προσωπικό ! Οπότε το 17% μη σας φαίνεται και τόσο αθώο ! 150χ17%= 25 ΑΤΟΜΑ ! Είπατε κάτι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kώστας16/5/11 14:50

    φίλε/η 14:08 για ποια ηθική μιλάμε μπροστά στο χρήμα, όταν πριν απο 3 χρόνια αμοιβόμουν με 4 ρεπό 1.180 καθαρά φέτος σου λένε 1000 χωρίς ρεπό κ ο σερβιτόρος σκουπίζει κ σφουγγαρίζει, δλδ σερβίρεις το πελάτη κ μετά απο 10 λεπτά τυχαίνει να σε βλέπει με τη "μάπα" στο χέρι.. ωραία πράματα ! Ποια ηθική μπροστά στο χρήμα, ο "μαθητής" θα πάρει 330 το μήνα με 4 ρεπό +ένα υπόγειο δωμάτιο να το ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ με ένα μαθητή ακόμα ! Εγώ κ εσύ κοστίζουμε 200+ ευρώ το μήνα ασφάλιση κ ο μαθητής 25 ευρώ ! Τι να λέμε τώρα.. Όλα τα παραπάνω ποσά πολλαπλασιάστε τα χ20-30 "μαθητές" κ χ5-6 μήνες να δείτε πόσα δεκάδες χιλιάδες ευρώ γλιτώνουν, ποια ηθική μπροστά στα ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/5/11 15:15

    το θεμα ειναι τι πρεπει να γινει...τι πρεπει να κανουμε...πως θα το αλλαξουμε αυτο και ολα τα αλλα στραβα? κοιτωντας το λαζοπουλο και τον κανακη? κανοντας tweets και like στο facebook?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/5/11 15:42

    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ,,,,ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/5/11 17:43

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/5/11 17:49

    Ρε παιδιά μη τα βάζετε με τους ξενοδόχους αλλα με αυτούς που φτιάξανε τους νόμους. Οι ξενοδόχοι είναι επιχειρηματίες που ρίσκαραν και θέλουν να κερδίσουν. Η μη εφαρμογή των νόμων αλλα και ο νόμος ο ίδιος τους δίνει το δικαίωμα να κερδοσκοπίσουν σε βάρος των εργαζομένων. Βαράτε αυτούς που ψηφίσατε για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα σας και τους πολιτικούς που τους δώσατε την ψήφο σας προκειμένου να έχετε ενα καλύτερο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/5/11 20:24

    Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ,ΣΤΗΝ ΠΑΛΕΙΑ ΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΧΤΕΣ,ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΡΙΑ,ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ,ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΞΥΛΟ...ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΣΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΡΑΧΤΕΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ 15 ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ,ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,,,,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/5/11 21:00

    ΣΑ ΔΕ ΝΡΕΠΟΝΤΑΙ που αρνούνται και απο πάνω την αλήθεια ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ που έχετε αφήσει απ όξω τους Ροδίτες και φέρνετε κάθε λογής 16χρονο και 18χρονο απο τις Ρουμανο Τσεχίες σας ΛΑΜΟΓΙΑ !

    Δεν πά να εχουμε και 600% άυξηση αυφήξεων τα ΚΕΡΔΗ είναι μόνο για τους ξενοδόχους και τα all inclusive τους με τις μάυρες εργασίες τους !

    Αρνήτε ο πρόεδρος τον εργαζομένων αυτά που συμβαίνουν λοιπόν ..??

    ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Π.Χ

    - ΣΤΑ ΚΟΛΥΜΠΙΑ

    - ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    - ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ

    ΠΟΣΟΙ είναι οι ΞΕΝΟΙ και ΠΟΣΟΙ είναι οι Έλληνες!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/5/11 00:47

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ @@ ΡΕ ΧΑΖΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΡΧΗΣΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ Γ@#@%Ε ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΗΛΙΘΙΑ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/5/11 01:05

    17/5/11 00:47
    EPIDI SOU MAMANE TIN MANOULA DEN PAS SE KANENA GIATROULI MPAS KAI SE KANEI KALA???
    KAI ASEMAS EMAS... TIN LISI THA TIN VROME...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/5/11 10:54

    Gia pate na deite mayrh ergasia sta chorafia ?

    Pakistanoi, Albanoi, Poumanoi kai Mayroi.

    Mono sta Chsenodocheia diladi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/5/11 14:01

    Μα οι βουλετές της Δωδεκανήσου όταν λενε ότι φέρνουν τουρισμό, για ποιόν τον φέρνουν ?

    Μα για τους ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ πρώτιστα, ε και ότι περισσέψει απο θέσεις εργασίες part time jobs, μαύρη εργασία, ψωροκάματο το "απολαυμάνει" και κανένας ροδίτης για 3-4 μήνες .

    Το ΣΩΣΤΟ θα ήταν να γινόταν ότι γίνεται τώρα, νε φέρνουν κόσμο και τουρίστες ΑΛΛΑ να ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ και ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ οι ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/5/11 23:48

    οι μαύροι που "εργάστηκαν" στις αφαντενες ηταν με ενσημα; την εκαναν καλα την δουλεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *