ροή ειδήσεων

ΣτΕ: Πράσινο φως για την πώληση δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό!

Πράσινο φως για την πώληση δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από...
το Λονδίνο και το Παρίσι άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 102 έως 104/2011 γνωμοδοτήσεις του επικαλούμενο τις «παρούσες δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας», έκανε δεκτούς τους λόγους που προέβαλλε το υπουργείο Εξωτερικών για «λουκέτο» και «πώληση» Γενικών Προξενείων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η κατάργηση των Προξενείων, ειδικά σε Λονδίνο και Παρίσι κρίθηκε πρόσφορη για «λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από την απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής ενοικίων κατοικιών Γενικών Προξενείων και γραφείων Γενικών Προξενείων, σε συνδυασμό με την προοπτική πωλήσεως ιδιόκτητων κτιρίων, καθώς και από την περιστολή λειτουργικών δαπανών λόγω της ενσωματώσεως των Προξενικών Αρχών στις εγκαταστάσεις Πρεσβειών και της καταργήσεως οργανικών θέσεων προσωπικού».

Έτσι, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμα και τα τρία Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Αννοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα Προξενεία Νις και Ντέρμπαν.

Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνίσταται: α) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου, β) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γ) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Μασσαλίας.

newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *