ροή ειδήσεων

Εντατικοί έλεγχοι κατά της ανασφάλιστης εργασίας σε τουριστικές περιοχές

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως η Ρόδος...
η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας παρατίθενται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Ο κ. Κουτρουμάνης υπενθυμίζει για την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης προβλέπεται συνεχής εργασία σε 24ωρη βάση, προκειμένου να διενεργούνται διαρκείς έλεγχοι στις επιχειρήσεις με σκοπό τον εντοπισμό των ανασφάλιστων απασχολούμενων και τη διαπίστωση της τήρησης των υποχρεώσεων των εργοδοτών.

Ανάλογους ελέγχους προβλέπεται να διενεργούν, με ευθύνη των Διευθυντών, και οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξωτερικού ελέγχου των κατά τόπους Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, έχουν επίσης προγραμματιστεί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργοδοτών που παρουσιάζουν αυξημένη εισφοροδιαφυγή, από μικτά κλιμάκια του ΣΕΠΕ και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλείται επίσης έγγραφο της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με το οποίο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού απασχολείται πολυάριθμο προσωπικό και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος προγραμματίζουν τις επόμενες δράσεις για τον έλεγχο όσο το δυνατό περισσότερων ξενοδοχειακών-τουριστικών επιχειρήσεων, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Την ίδια ώρα, ειδικοί έλεγχοι ξεκινούν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με κριτήρια τη μη καταβολή τρεχουσών εισφορών, την εμφάνιση μειωμένης απασχόλησης που είναι εποχικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση του προς το υπουργείο Εργασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης επικαλείτο καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, αλλά και στοιχεία, σύμφωνα με τις οποία ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στερούνται ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/6/11 21:25

    Να πατε στα μπαρακια και στα κλαμπ σχεδον ολοι τους ειναι ανασφαλιστοι..ασε που σερβιρουν αλβανοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/6/11 21:36

    καααααλααα οι μιζες να'ναι καλα και παλι μαυρη εργασια θα υπαρχει..Στη τελικη οσα προστιμα και να δωσουν για ρωτηστε ποσα απ'αυτα πληρωνονται..?
    Φυλακη θα μπει επιτελους κανενας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/6/11 22:47

    Σε ρεπορταζ του ΡΙΚ ΣΑΤ το μεσημερι ελεγε οτι και στη Κυπρο τα ιδια ειναι και ειδικα στα ξενοδοχεια και εκκει μαθητες, αλλοδαπους, ανασφαλιστους και λαθρομεταναστες τα ξενοδοχεια ειναι πλεον πολυεθνικες και οφ σορ και παρα την τουριστικη αυξηση δεν περνουν επισημα κοσμο
    παντως σε χενοδοχειο τησ νοτιας ροδου του μιτση γνωστος μου ειπε οτι περνει 1200 /μηνα γκαρσονι και ασφαλισμενος... καλα ειναι !!!!
    φενεται υπαρχουν δυο εικονες στον τουρισμο μας
    πως διαολο βγαινει ο ξενοδοχος με 200 Ε 5 μερες εγω δεν το καταλαβαινω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/6/11 23:54

    GIA PATE STHN NOTIA RODO NA DEITE TO 90 % EINAI XORIS ASFALEIA RE LAMOGIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *