ροή ειδήσεων

Συνδικαλιστές και οι στρατιωτικοί!

Ο συνδικαλισμός μπαίνει και επίσημα στο στρατό και με απόφαση του Αρείου Πάγου, προκαλώντας την οργή των ανώτερων αξιωματικών...

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δέχθηκε ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται, αλλά όχι μέση της ίδρυσης συνδικαλιστικών σωματείων.

Βάσει της απόφασης, θα μπορούν να συνδικαλίζονται αρκεί να ασκούν το δικαίωμα αυτό σύμφωνα με τους όρους του Αστικού Κώδικα και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.

Επομένως δεν θα μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό σωματείο, αλλά ενώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ θα εξακολουθήσουν φυσικά να μην έχουν το δικαίωμα στην απεργία.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε εισηγηθεί την απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος, λόγω συγκεκριμένων υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι στρατιωτικοί.

Συγκεκριμένα ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι:

*Ο αποκλεισμός των υπερετούντων στις ΕΔ, από τον συνδικαλισμό δεν προσκρούει ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

*Ο περιορισμός είναι θεμιτός, όχι από τη στρατιωτική ιδιότητα καθαυτή, αλλά από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των στρατιωτικών, όπως αυτές προκύπτουν από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της στρατιωτικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ΑΠ, "οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα οριοθετούνται από την επιδίωξη της διατηρήσεως της μαχητικής ικανότητας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του στρατεύματος προς τον σκοπό της διαφυλάξεως της εθνικής ασφάλειας".

Αντίθετη ήταν η εισήγηση του αρεοπαγίτη Χ. Δημάδη, που υποστήριξε ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να απολαμβάνουν τα ατομικά δικαιώματα της συνενώσεως και της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις ανώτερων στρατιωτικών, που υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα θέσει σε κίνδυνο την στρατιωτική πειθαρχία, που αποτελεί το θεμέλιο του αξιόμαχου του στρατεύματος.

Θεωρούν μάλιστα ότι θα πληγεί η συνοχή ελληνικού στρατού και φέρνουν ως παράδειγμα τα όσα έχουν συμβεί στην Ελληνική Αστυνομία.
cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/11 19:28

    θανατο στον α ε ροπαγειτη Δημαδη που με τις κατευθυνομενες μπουρδες αφηνει να συνδικαλιζονται στο στρατο.η βαλτος ειναι η ανθελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *