ροή ειδήσεων

Ελπίδες από νέα φάρµακα για το μεταστατικό µελάνωµα!

To μεταστατικό μελάνωμα είναι η πλέον επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος...
Δύο νέα φάρμακα αποδείχτηκαν αποτελεσματικά, σε διαφορετικές έρευνες, για την καθυστέρηση της εξάπλωσης της πλέον επικίνδυνης μορφής καρκίνου του δέρματος, του μεταστατικού μελανώματος.

Ερευνητές δηλώνουν ότι τα φάρμακα αυτά επιμήκυναν, κατά πολλούς μήνες, το προσδόκιμο ζωής ανθρώπων που ο καρκίνος είχε πλέον κάνει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος τους. Μέχρι σήμερα το προσδόκιμο ζωής για τέτοια άτομα είναι λιγότερο από ένα χρόνο.

Το ένα απ' τα φάρμακα, γνωστό στις ΗΠΑ με το όνομα Yervoy, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς αναγκάζοντας το να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την νόσο. Το δεύτερο φάρμακο, γνωστό με το όνομα Vemurafenib, επιτίθεται σε συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη που προκαλεί την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινωμάτων. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα δύο φάρμακα έχουν σοβαρές παρενέργειες και είναι ιδιαίτερα ακριβά.
 
Οι κατασκευαστές τους δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν κλινικές μελέτες στις οποίες θα χορηγείται στους ασθενείς συνδυασμός και των δύο φαρμάκων.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία δηλώνει ότι 70 χιλιάδες νέες περιπτώσεις μελανώματος διαγιγνώσκονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και 160 χιλιάδες, παγκοσμίως. Επίσης 8.700 Αμερικανοί πέθαναν το 2010 από μελάνωμα.

skai.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *