ροή ειδήσεων

Σε ακίνητα και καταθέσεις του εξωτερικού πιστεύει η κυβέρνηση ότι βρίσκεται ο “κρυμμένος πλούτος”

Η κυβέρνηση προχωρεί στην εφαρμογή του νέου σκληρού προγράμματος λιτότητας διάρκειας ως και το 2015,  ελπίζοντας πως το φώς στο τούνελ έρχεται από...
μακριά!
Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδα "το Βήμα της Κυριακής" η κυβέρνηση πιστεύει πως ο "χαμένος θησαυρός" βρίσκεται στα ακίνητα και στις καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό. Αισιοδοξεί πως ο πλούτος....είναι στα  εισοδήματα που απέφυγαν τη φορολογία τις τελευταίες δεκαετίες.
Προς τούτο, παράλληλα με τα σκληρά μέτρα της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε ποσοστό ως και 8%, των πρόωρων συντάξεων επίσης σε ποσοστό ως 8% και της επιβολής νέας έκτακτης εισφοράς (για τρίτη συνεχή χρονιά) στα μεγάλα ΙΧ, στις πισίνες και στα σκάφη αναψυχής, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλα τα πρόσωπα (υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς, περιφερειάρχες και δημάρχους), αλλά και τον έλεγχο των καταθέσεων Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, για φορολογικές παραβάσεις.
Είναι και αυτή μια προσπάθεια κατευνασμού των πολιτών που στρέφονται κατά των πολιτικών κατηγορώντας τους για διασπάθιση (τουλάχιστον) του δημοσίου χρήματος.
Η παρέμβαση που επιχειρείται στην οικονομία και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός νέου μνημονίου που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο όταν οι δανειστές αποφασίσουν να εγκρίνουν την πρόσθετη χρηματοδότηση που χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει τη στάση πληρωμών στο εξωτερικό στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: 1. Στην άμεση εφαρμογή μέτρων λιτότητας ύψους 28,3 δισ. ευρώ. 2. Στην πώληση σε ιδιώτες όλων των συμμετοχών του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες και ακινήτων του Δημοσίου με στόχο να αντλήσει 50 δισ. ευρώ. 3.
Στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της οικονομίας που για την πενταετία προσδιορίζεται σε 97 δισ. ευρώ με δανεισμό από τους εταίρους και το ΔΝΤ. Αν δεν καλυφθεί αυτό το κενό, αναγκαστικά οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών. Οι μεγαλύτερες περικοπές γίνονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που προς το παρόν περικόπτονται, αλλά με την πλήρη εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το 2012 θα περιοριστούν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στις δαπάνες κοινωνικής πολιτικής με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή επιδομάτων.
Ηδη τα επιδόματα προς τους πολυτέκνους περιορίστηκαν, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συλλόγων τους. Με τα μέτρα αυτά κυβέρνηση και τρόικα προσδοκούν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού, που αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, θα επανέλθει σε τροχιά πτώσης και θα συγκρατηθεί κάτω από τα 17 δισ. ευρώ (7,4% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2011 και το 2012 θα μειωθεί στα 13,5 δισ. ευρώ (5,9% του ΑΕΠ).
Εφαρμογή των μέτρων με πέντε νομοσχέδια Με πέντε νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή από την ερχόμενη εβδομάδα ως και το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση και στην εφαρμογή των μέτρων.
1 Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ο εκτελεστικός νόμος για την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα
2 Τον Ιούλιο θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
3 Τον Αύγουστο θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο«σκούπα» για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
4 Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την απλοποίηση του ισχύοντος, 5 Οπως ανακοίνωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύντομα θα υπάρξει ένα σχέδιο νόμου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.
newscode.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/11 22:59

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

    ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο Κ@Λ@Σ ΜΑΣ


    petaloudas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *