ροή ειδήσεων

Σχόλιο Παπανδρέου για «Αγανακτισμένους πολίτες»

«Σήμερα οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης...
που είναι πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Τραπέζης της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αλλαγής συνολικά του τρόπου ζωής, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάζουμε το μέλλον μας στο βωμό μιας εφήμερης ανάπτυξης. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί μια αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μας, μέσα από την κρίση πρέπει να δούμε μια ευκαιρία μεγάλη».

Αναφορικά με τις θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, έφερε ως παράδειγμα την Ανανεώσιμη Ενέργεια, όπου όπως είπε, εκτιμάται ότι την προσεχή δεκαετία αναμένονται επενδύσεις στις ΑΠΕ 16,4 δισ. ευρώ και ακόμη 4 έως 5 δισ. ευρώ για τα δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης - το μεγαλύτερο στον κόσμο - και έχει προκαλέσει παγκόσμια ενδιαφέρον από 22 μεγάλες εταιρείες. «Σύντομα θα κλείσει η δουλειά, οι επενδύσεις αυτές θα φέρουν τεχνογνωσία αλλά και νέες δουλειές» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Αποδέχομαι την ύπαρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», και κατανοώ ότι δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για τη δημοκρατία αποτελούν όμως οι προπηλακισμοί και οι βιαιότητες και τις καταδικάζω, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου με αφορμή τον αποκλεισμό της Βουλής αργά την Τρίτη το βράδυ.

«Πολλοί από τους βουλευτές είναι νέοι στη Βουλή, δεν ωφελεί το τσουβάλιασμα όλων των βουλευτών. Η βία στις δημοκρατίες πρέπει να αποτρέπεται και να μην επιτρέπεται» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν νέες βιαιότητες στις κινητοποιήσεις.

skai.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/6/11 15:31

    ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΓΚΟΥΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/11 16:58

    παρομοιες υποσχεσεις για αναπτυξη και δουλειες ειχε δωδει ο πατερας του πρωθυπουργου ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ οταν εβαλε τον κοσμο να φτιαξει ξενοδοχεια τα οποια επιδοτουσε η ΕΟΚ τοτε και θα εκανε τους ΕΛΛΗΝΕΣ πλουσιους !!!αντι αυτου σημερα τα περισσοτερα ξενοδοχεια απο αυτα τοτε τα εχουν παρει οι Τραπεζες. ποιον κοροιδευουν ? τους αδαεις ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *