επικαιρότητα

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ! !

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα...
χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας

Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr

ramnousia.com

Σχόλια

 1. Ανώνυμος3/6/11 22:03

  ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ??????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΛΥΣΟΣ3/6/11 23:02

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/6/11 00:12

  Και ο Πούτιν είχε προτείνει χαμηλότοκο δάνειο και Στρατιωτική προστασία (απο Τουρκία) και ο ΓΑΠ του είπε "εγώ εκπροσωπώ τα Αμερικάνικα συμφέροντα" και μας έβαλε στο ΔΝΤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντώνης4/6/11 12:22

  Πολλοί ήταν αυτοί που μας πρότειναν οικονομική βοήθει πριν το ΔΝΤ. και οι Κινέζοι πρόσφεραν το πιο χαμηλότοκο δάνειο από όλους, αλλά ο Jeffry (Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα - Πρωθυπουργός της Ελλάδας) σαν γνήσιος Αμερικανοεβραίος που είναι, ήθελε να βάλει τη χώρα μας στο ΔΝΤ.

  Και πέρα από όλα αυτά, παραμένει υποτακτικός, μιας και δεν διαπραγματεύεται απολύτως τίποτα με την Τρόικα.

  Αλλά, δεν φταίει αυτός. Φταίμε εμείς που τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια. Όλους. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, που έχουν την κύρια ευθύνη της κατάστασης της χώρας, αλλά και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ που δεν έχουν καμία απολύτως πρόταση να πουν και πρεσβεύουν πολιτικές που έχουν "πεθάνει" από το 1989.

  Δυστυχώς, από το 1974 η Ελλάδα κατρακυλάει και εμείς το πήραμε πρόσφατα χαμπάρι.

  Και κάτι ακόμα. Όταν παραδόθηκε η εξουσία στον Εθνάρχη, το 1974, η χώρα μας είχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και το χρέος μηδαμινό. Η Χούντα έκανε καε σωστές κινήσεις, αλλά δυστυχώς είμαστε Έθνος που ξεχνάμε........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος7/6/11 15:53

  Οι ανάγκες της Ελλάδας σε πετρέλαιο ημερησίως είναι περίπου 400.000 βαρέλια. Εαν λοιπόν θεωρήσουμε αξιόπιστα τα στοιχεία της τελευταίας παραγράφου, τότε η εξόρυξη όλης της ποσότητας πετρελαίου που υπάρχει στον Ελληνικό χώρο θα καλύψει τις ανάγκες μας για 12 ημέρες.
  Προφανώς κάτι δεν πάει καλά. Εαν όλες οι πληροφορίες του άρθρου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και αυτή η παράγραφος, τότε χάνουμε το χρόνο μας.
  Ο Γιωργάκης και η παρέα του είναι οι μέγιστοι παπάρες, ανίκανοι και παντελώς άχρηστοι και μας έχουν δώσει χίλιους λόγους για να τους τα χώνουμε και να τους κατηγορούμε. Δε χρειάζεται λοιπόν να καταφεύγουμε σε ανακρίβειες, τη στιγμή που οι ίδιοι δίνουν περισσότερες αφορμές από όσες προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ροδίνι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όπλο ευτυχώς πρόλαβαν οι θαμώνες να τον αφοπλίσουν γρήγορα .
Αυτά και άλλα πολλά γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση στο συγκεκριμένο καφέ που μόνο καφέ δεν σερβίρει.
Έχουμε φτάσει στα όρια απελπισίας στην γειτονιά η αστυνομία κοιμάται και κανένας δεν κάνει τίποτα .
Έχουμε φτάσει σε βαθμό να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. βίντεο...

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά