ροή ειδήσεων

Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse και η σημασία του για την Ελλάδα

Το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο – Solar Impulse, το όνομά του – είναι γεγονός! Και για μια ακόμα φορά στην ανθρώπινη ιστορία, η πραγματικότητα αποδεικνύεται ανώτερη του ονείρου...


Ήδη, το Solar Impulse έχει παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις, ενώ αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εκ νέου παρουσίασή του τον Ιούνιο στο Σαλόνι Αεροναυτικής και Διαστήματος στο Παρίσι.

Το Solar Impulse αναπτύσσει μέση ταχύτητα ταξιδίου τα 70 χιλιόμετρα την ώρα ενώ, ευνοουσών των συνθηκών, πλησιάζει τα 100. Όπως καταλαβαίνετε, θα χρειαζόταν περίπου τις ίδιες ώρες με ένα αυτοκίνητο για να καλύψει την απόσταση Αθήνα Θεσσαλονίκη. Καταναλώνει αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια την οποία συλλέγει μέσω ηλιακών κυψελών τοποθετημένων στα φτερά του. Παρά πάντως το σημαντικό του εκπέτασμα, είναι πολύ ελαφρό, καμωμένο από πλαστικό και ανθρακονήματα.

Η σημασία του Solar Impulse για τη χώρα μας

Ως γνωστό, η Ελλάδα έχει πολλά νησιά. Θα μπορούσε λοιπόν η κυβέρνησή μας να έχει κινηθεί από χθες, προκειμένου να εξασφαλίσει δικαιώματα, από τους δημιουργούς. Μια τέτοια εναέρια σύζευξη των νησιών μας (π.χ. ηλιακά αεροταξί), θα αποτελούσε τουριστικό πόλο έλξης και θα απλοποιούσε με μηδενικό εξ επόψεως καυσίμων κόστος τις διανησιωτικές μετακινήσεις σε Ιόνιο, Αιγαίο ή ακόμα και μεταξύ αναξιοποίητων σήμερα χερσαίων τοποθεσιών.

Η εξολοκλήρου κατασκευή αυτού καθαυτού του πλαστικού αεροσκάφους δεν είναι δύσκολη ούτε καν για μια χώρα εντελώς αποβιομηχανοποιημένη, όπως η Ελλάδα. Η εκπαίδευση οδηγών αεροταξί δεν θα διέφερε και πολύ από την εκπαίδευση των σημερινών οδηγών ταξί. Η ενοικίαση στους εκπαιδευμένους ιδιώτες οδηγούς κατόπιν του στόλου των κρατικών αεροταξί, θα αποφέρει στο θησαυροφυλάκιο του κράτους μεγάλα ποσά. Η επιλογή των τοποθεσιών θα γίνει με τουριστικό αλλά και κοινωνικό κριτήριο, π.χ. Κεφαλονιά-Ιθάκη, ή Ρόδος-Κρήτη, ή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ή Αγαθονήσι-Σάμος κ.λπ.

Ιδού, συνεπώς, πεδίον δόξης λαμπρόν, αντί να τρωγώμαστε για το μνημόνιο, την τρόικα και όλα τα άλλα τινά, σε τούτον τον δύσμοιρο, μα τόσο όμορφο τόπο.

Για περισσότερα τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ηλιακού Solar Impulse, κάνοντας κλικ εδώ.

greekexpress.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *