ροή ειδήσεων

Αν δεν… Αντίο Πατρίδα, καλό σου ταξίδι...

Αν σε αυτό το τόπο είσαι και τυφλός και κουφός, τότε μπορεί να είσαι ευτυχισμένος!
Χθες το βράδυ (11-07-2011) στο Κόσμος TV είδα μια αφιέρωση για τα Βυζαντινά κτίρια της Φιλέρημου...

παρουσίαζε την αθλιότητα στην οποία έχουν ξεπέσει οι δυο εκκλησίες της περιοχής και ακόμα πόσο επικίνδυνες είναι για τους ανθρώπους που τις επισκέπτονται, αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν, ολόκληρες ή κάποια μέρη τους.
Είδα τις σχισμές που σχηματίστηκαν στα τοιχία, είδα τις καμπάνες με τις σάπιες βάσεις, είδα το διαλυμένο αρμόνιο που έκανε τις καμπάνες να χτυπούν ρυθμικά και ένοιωσα κάτι να με πνίγει.
Εγκατάλειψη!
Και για να μην επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα κτίρια, η εγκατάλειψη είναι γενική. Πιάνει από τη Μονόλιθο μέχρι Αφάντου και από Ρόδο μέχρι Πρασονήσι.
Σε ότι αφορά τους εκλεγμένους στη τοπική αυτοδιοίκηση τα πάντα οφείλονται στην έλλειψη οικονομικών πόρων.
Σε ότι αφορά τους πρόθυμους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να τρέξουν να συνδράμουν στην αναστήλωση μνημείων, φυσικών ή μη του νησιού μας, τα πάντα οφείλονται στον «καναπέ».
Όμως…
Εγώ, όπως και ο κάθε πολίτης άλλωστε, έχω το δικαίωμα να φροντίσω το κήπο ή την αυλή μου, μπορώ να σκουπίσω το πεζοδρόμιο ή το δρόμο γύρω από το σπίτι μου, ίσως και να ρίξω με προσοχή λίγο νερό στο δέντρο που βρίσκεται δίπλα, αλλά δεν έχω το δικαίωμα ούτε να σφουγγαρίσω το πεζοδρόμιο, ούτε να κολλήσω το ξεκολλημένο πλακάκι.
Απλά, γιατί αν κάποιος σκοντάψει ή γλιστρήσει και τραυματιστεί, θα πάω φυλακή.
Από την άλλη μεριά, οι ιθύνοντες δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να οργανώσουν ένα μεγάλο εθελοντικό κίνημα υπό την αιγίδα τους, είτε γιατί συναντούν αντιδράσεις από το μείζονα αντιπολιτευτικό χώρο, είτε γιατί δεν συμφωνούν ποιος θα δρέψει τις δάφνες της δόξας και φυσικά τα πολιτικά οφέλη αν κάτι τέτοιο πετύχει.
Έχω λοιπόν να κάνω μια πρόταση στις δυο μεγάλες παρατάξεις που μας αντιπροσωπεύουν στο Δημοτικό συμβούλιο.
Σχηματίστε μια επιτροπή, από ζυγό αριθμό συμβούλων, με ισάριθμα μέλη από κάθε παράταξη, βαπτίστε τη όπως θέλετε, ορίστε και μια ηγετική ισότιμη δυαρχία, αφήστε τους να αφουγκράζονται τα παράπονα των απλών πολιτών και όχι μόνο και να οργανώνουν μέσω της τοπικής κοινωνίας εθελοντικά σώματα αποκατάστασης, επιδιόρθωσης, ανάπλασης, πείτε το όπως σας αρέσει.
Να είστε σίγουροι πως θα βρείτε μεγάλη ανταπόκριση, γιατί ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος από τις διχόνοιες, πολύ απογοητευμένος από την απραξία σας και πολύ ορεξάτος να ανασκουμπωθεί και να δουλέψει για το κοινό καλό.
Αν δεν πετύχει;
Δεν θα χάσετε τίποτε περισσότερο απ ότι θα χάσουμε όλοι μας.
Μια ακόμα πατρίδα.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/7/11 16:22

    H Εκκλησια τι κανει? Δεν εχει λεφτα? ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/11 16:34

    Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν πρόκειται μόνο για εκκλησίες. Πρόκειται για κτίσματα που έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία. Και δεν μιλάμε μόνο γι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/7/11 18:05

    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/7/11 21:18

    ΑΔΕΡΦΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ(ΑΛΛΩΣΤΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ).ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ,ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.Ε,ΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Κ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΛΛΟΝ(ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ)ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ!
    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/7/11 09:21

    Έχω γράψει επανειλημμένως και στα Παράπονα Ρόδου και στη Ροδιακή ( η οποία για πρώτη φορά φέτος δεν δημοσίευσε επιστολή μου) αλλά οι άνθρωποι απαξιούν, έστω να δώσουν μιαν απάντηση. Προς τιμή του το blog αυτό δέχθηκε να αναρτήσει αυτό το θέμα και να το επαναδημοσιεύει ώσπου να απαντήσει κάποιος από τους μικρούς υπουργούς της περιοχής μας. Δεν απευθύνομαι στο φιλότιμο και την ευαισθησία των συμπολιτών μας. Η πλειοψηφία είναι δεδομένο ότι έχει και φιλότιμο και ευαισθησία και όρεξη. Απευθύνομαι στους ανθρώπους που με τη μια ή την άλλη δικαιολογία ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.
    Ακόμα και η εκκλησία όπως ανέφερε ο 12/7/11 16:22 έχει ευθύνες και μπορεί να βοηθήσει.
    Και εξηγώ πως δεν είναι πάντα απαραίτητα τα χρήματα για να γίνει κάτι καλό σε αυτό το τόπο, που μπορεί ακόμα να έχει τουρισμό, αλλά δεν βρίσκεται ούτε καν στη πρώτη δεκάδα με τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. http://traveltipsgr.blogspot.com/2011/07/top-10-guardian-uk.html
    Τους προκαλώ να μη κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτά που τους λέμε, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας κι αυτοί εδώ ζουν, εδώ έχουν τα σπίτια τους, εδώ υποτίθεται πως θέλουν να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
    Γιατί επί τέλους δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ να αναλάβει μια πρωτοβουλία εκτός πρωτοκόλλου;
    M.H.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/7/11 21:43

    ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΙΝΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ -ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ) ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.
    ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΟΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/7/11 09:49

    Φίλε 21.43. Αν είχαμε πολιτικούς με αρχές ή ότι άλλο χρειάζεται ένας πολιτικός για να προσφέρει στο τόπο του, τα σοβαρά και δαπανηρά αυτά θέματα θα τα είχαν κάνει πρόβλημα της UNESCO. Ούτως ή άλλως είναι χαρακτηρισμένα ως Μεσαιωνικά μνημεία. Αν πάλι έχουν δοθεί στο παρελθόν κονδύλια για τη διατήρηση αυτών των μνημείων και είτε πήγαν αλλού, είτε έγιναν κακοτεχνίες, τότε βέβαια υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη. Όπως και να έχει «ηρωικές» κινήσεις από τους υπάρχοντες άρχοντες ας μη περιμένουμε. Ίσως, αν τους πιέζουμε πολύ και συνέχεια να καταλάβουν κάποτε πως δεν είναι Computers όπως έγραφα σε μια άλλη ανάρτηση, πως έχουν συναισθήματα και πως πρέπει να προχωρήσουν κυριολεκτικά ακροβατώντας ανάμεσα στα όρια του νόμου για να κάνουν κάποιες εναλλακτικές ενέργειες που θα έφερναν στο νησί μας τη παλιά του αίγλη. Όταν σε μια ώρα απαλλάσσουν το parking απέναντι από τον ΟΑΕΔ από τα φονικά σίδερα και βγαίνουν με καμάρι να μας λένε πως αυτό το πρόβλημα υπήρχε εδώ και δέκα δώδεκα χρόνια, σημαίνει πως αν θέλουν ή αν πιεστούν τότε μπορούν. Όταν προεκλογικά βρίσκουν πόρους για να κάνουν έργα που παρέμεναν ημιτελή για χρόνια, σημαίνει πως όταν πράγματι το θέλουν μπορούν να παρακάμψουν κάποιους νόμους. Άλλωστε κι εμείς κι αυτοί ζούμε σε μια χώρα όπου οι νόμοι υπάρχουν μόνο και μόνο για να στηρίζονται τα παραθυράκια τους. Λύσεις υπάρχουν χιλιάδες για κάθε πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν ικανά μυαλά για να τις δουν ή ακόμα χειρότερα υπάρχουν ικανά μυαλά αλλά δεν προσπαθούν να τα λύσουν για κάποιους σκοτεινούς λόγους, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε κερδοσκοπικοί!
    Και θα επιμείνω για άλλη μια φορά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
    ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΤΟΛΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/8/11 23:26

    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΟΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *