ροή ειδήσεων

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΘΑΛΑΣΣΑ" ΣΤΟ ΝΟΡ

Νέες Περιπέτειες με Πολεοδομία, Αρχαιολογία και Δικαιοσύνη.
Λειτουργεί αυθαιρέτως επί 7 συναπτά έτη!!!...

Η εταιρεία "Quallity Taste AE-I.Πατσούρης Ο.Ε" που για λόγους φορολογικούς και προς αποφυγή συνεπειών των αυθαιρέτων πράξεων και κτισμάτων, μετονομάστηκε σε "Ε.ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ-Ι.ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΟΕ" βρίσκεται πάλι αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη. 


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχετικό δημοσίευμα:

Σε νέες "περιπέτειες" με τη δικαιοσύνη αλλά και με την πολεοδομία του Δήμου Ρόδου μπαίνει η εταιρεία Quality Taste ΑΕ - Ι. Πατσούρης Ο.Ε. εκμισθώτρια του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «Θάλασσα» στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.
Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και στην Διεύθυνση Πολεοδομίας υπεβλήθη συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων του Υπουργείου Πολιτισμού μηνυτήρια αναφορά με την οποία καταγγέλλονται αυθαίρετες κατασκευές στο διατηρητέο κτήριο αλλά και στην παραλία.
Για το ίδιο θέμα σημειώθηκε και παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή που έφερε υπόλογο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως τελούμενης, τον πρώην δήμαρχο Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο οποίος τελικώς απηλλάγη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο πρώην δήμαρχος Ροδίων είχε δώσει εντολή για την άμεση σφράγιση του καταστήματος και την τροποποίηση των ορίων της λιμενικής ζώνης μετά από παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή και αφού διαπιστώθηκε ολιγωρία των εμπλεκόμενων με τη λειτουργία του καταστήματος υπηρεσιών για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών ποινών. Ο κ. Χατζηευθυμίου είχε ζητήσει εξάλλου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη Δημοτική Αστυνομία την άμεση ανάκληση της αδείας λειτουργίας του αλλά και από την πολεοδομία την άμεση επιβολή των αναλογούντων προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.
Ο Γενικός Επιθεωρητής είχε διαπιστώσει συγκεκριμένα ότι κακώς από το έτος 2005 ο Δήμος Ροδίων δεν είχε προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να ενεργοποιήσει τη διαδικασία τροποποίησης των ορίων της Λιμενικής Ζώνης στη συγκεκριμένη περιοχή. Επεσήμανε ακόμη ότι ο Δήμος Ροδίων όφειλε να είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου, τόσο η αδειοδότηση και ο έλεγχος λειτουργίας, όσο και ο έλεγχος των πολεοδομικών παραβάσεων του εν λόγω καταστήματος να περιέλθουν στις δημοτικές υπηρεσίες.
Ο κ. Ρακιντζής διαπίστωσε παραπέρα ότι το κατάστημα λειτουργεί επί σειράν ετών με πληθώρα παραβάσεων (πολεοδομικών, υπέρβασης ωραρίου λειτουργίας, υπέρβασης ορίων θορύβου), τα οποία επιβάλλουν τη σφράγισή του και η ολιγωρία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, των οποίων προΐσταται ο δήμαρχος δημιουργεί την εικόνα της απόλυτα αναποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης.
Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της επιβολής των διοικητικών κυρώσεων στο ως άνω κατάστημα είχε προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο κυρίως μετά από καταγγελίες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους όρους λύσεως της μισθώσεως του καταστήματος σύμφωνα με το από 27 Ιουλίου 2004 μισθωτήριο συμβόλαιο είναι η αυθαίρετη επέκταση από τον μισθωτή των μισθίων χώρων.
Εν πάση περιπτώσει στη νέα μήνυση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων αναφέρονται τα εξής:
«Παρακαλούμε βάσει του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» να υποβάλετε ποινική δίωξη κατά Quality Taste Α.Ε Ι. Πατσούρης Ο.Ε., η οποία προέβη σε αυθαίρετες κατασκευές στο κτήριο του Ν.Ο.Ρ. και στην παραλία, στην πλατεία Κουντουριώτη, στην πόλη της Ρόδου.
Το κτήριο του Ν.ΟΡ. έχει χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την Υ.Α. ΔΙΛΑΠ/Γ/3126/29/18-12-1987 (ΦΕΚ. 12/Β/22-01-1988).
Η παραπάνω εταιρεία εδώ και 7 χρόνια, έχει κλείσει παράνομα με πλαστικά και γυάλινα πετάσματα την ξύλινη πέργκολα στον αύλειο χώρο του κτηρίου του Ν.Ο.Ρ., στην παραλία και έχει κατασκευάσει εντός του κλειστού χώρου που αυθαίρετα δημιούργησε μπαρ, λειτουργώντας τον έτσι παράνομα ως κλειστό χώρο κυρίας χρήσης και όχι ως αύλειο χώρο, ως όφειλε. Ο νόμιμος υφιστάμενος κύριος χώρος, βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας αναψυκτηρίου, είναι αυτός που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του κολυμβητηρίου.
Οι παραπάνω αυθαίρετες εργασίες εκτός από τις πολεοδομικές παρεμβάσεις, προσβάλλει και αλλοιώνει το μνημείο. Η Υπηρεσία μας αυτά τα 7 χρόνια αυθαίρετης λειτουργίας του, έχει αποστείλει δεκάδες έγγραφα (σήματα διακοπής εργασιών, καταγγελίες, μήνυση, κ.λ.π.) στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για καθαίρεση και απομάκρυνση των αυθαιρεσιών.
Η Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ροδίων, έχει κηρύξει αυθαίρετη την κατασκευή και έχει επιβάλει πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου δύο φορές. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου το οποίο και είχε χορηγήσει την άδεια λειτουργίας (λόγω παραλίας) την έχει ανακαλέσει.
Παρ' όλα αυτά το κατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα, παραβιάζοντας κάθε νομοθεσία.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε και εργασίες ανακαίνισης και επισκευής της αυθαίρετης κατασκευής, όπως νέα στεγάνωση της πέργκολας, νέο μπαρ στο εσωτερικό της, κ.λ.π.
Η Υπηρεσία μας, για πολλοστή φορά, διέκοψε τις εργασίες, με τα αρ. πρωτ. 1394/28-9-2010 και 1345/01-10-2010 έγγραφά της, αλλά δυστυχώς και πάλι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν.

Ως μάρτυρα προτείνουμε τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας μας, κο Γεώργιο Καρυδάκη».

dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/7/11 20:48

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ! ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ, ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ! ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ!
    ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΟ Σ.Δ.Ο.Ε. , ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΡ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
    ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΡ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/7/11 22:14

    ΦΙΛΕ 25/7/11 20:48 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011. ΔΕΣΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΤΟ :
    http://parapona-rodou.blogspot.com/2011/07/blog-post_204.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/7/11 22:37

    καλα είστε τόσο αφελείς που πιστεύετε ότι επειδή ξεκίνησε ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ προκαταρκτική, θα αλλάξει κάτι;
    Σοβαρευτείται επιτέλους και καταλάβετε το, στην περίπτωση του ΘΑΛΑΣΣΑ η Δικαιοσύνη είναι κυριολεκτικά...ΤΥΦΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/7/11 23:15

    ΟΣΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/7/11 23:30

    den iparxei tpt paranomo ekei. kai osoi antitheti gnomi as poun to anoma tous na pesoun oi miniseis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/7/11 23:43

    Να,αρχισαν και οι απειλες...οποιος εχει αντιθετη γνωμη και πει το ονοματακι του,θα του γινει μηνυση.Τι ειπε το ατομο...δεν ξαναπερνω εξω απο τον ομιλο,θα μηνυθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/7/11 00:09

    Μαλλον τελειωσε το λαδακι, και ζητανε κι αλλο με τον δικο τους τροπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/7/11 00:18

    Η βλακεία και κακία ειναι άπεχτη δεν κερδίζεις με τίποτα τους βλάκες και τους αργόσχολους.Τό θέμα δεν είναι ο ΝΟΡ πως να βελτιωθει αλλά πώς να μπουν αυτοί για να οικονομίσουν αυτοί και να φυγουν οι αλλοι.Φιλοί τά κίνητρα σας φαίνωνται απο μακρύα κάνουν μπαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/7/11 01:47

    Το Ελλη καφετερια του κ.Σοχου τι γινεται? Το ξεχασαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/7/11 16:49

    25/7/11 23:30 Εγω λεγομαι Ιωαννης Θαμακλασειςτααρχιδοπουλος,θα μου κανεις μια μηνυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/7/11 18:39

    ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ 25/7/11 23:30
    Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΕΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ κ. ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ.
    ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ....
    ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΤΟΥ ΜΗΝΥΣΗ.... ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *