ροή ειδήσεων

Φόρο και για τις ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

imageΜέτρα που μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τις εισφορές σε όλους τους επαγγελµατίες, εµπόρους και αγρότες αλλά και καταργούν την έκπτωση από τα εισοδήματα των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες...
περιλαµβάνονται στο νοµοσχέδιο µε το οποίο εξειδικεύονται οι ρυθµίσεις του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος σταθερότητας στο σκέλος που αφορά κοινωνική ασφάλιση.

Ειδικότερα προβλέπεται η καθιέρωση ειδικής εισφοράς για την ανεργία σε όλους, η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις και οι αυξηµένες εισφορές για τα ταµεία ελευθέρων επαγγελµατιών, επιστηµόνων και αγροτών και συγκεκριμένα :

Από 1ης Αυγούστου επιβάλλεται αυξηµένη ειδική εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, επιπρόσθετη εισφορά στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ για τους συνταξιούχους που είναι µικρότεροι των 60 ετών, ενώ από τις αρχές Σεπτεµβρίου θα µπει ειδική εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ.
Επίσης επιβάλλεται ειδική εισφορά στους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών. Η εισφορά – κατά µέσον όρο – θα φθάσει το 8% και θα αφορά όσους συνταξιοδοτήθηκαν κάνοντας χρήση προγραµµάτων εθελουσίας εξόδου. ∆εν θα θιγούν οι συντάξεις µητέρων ανηλίκων, αποστράτων, καθώς και όσων συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά µε νόµο.
Καθιερώνεται ΛΑΦΚΑ και στις επικουρικές συντάξεις. Θα αφορά τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η εισφορά θα κυµαίνεται από 3% ως 10% ανάλογα µε το ύψος της παρεχόµενης σύνταξης.
Από 1ης Αυγούστου εφαρµόζεται αυξηµένη παρακράτηση κατά 1% (από 4% σε 5%) υπέρ ανεργίας σε µισθωτούς και εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα (µοιράζεται ισοµερώς από 0,5%).

Θεσπίζεται ειδική µηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισµένους – αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούµενους των Ταµείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Η εισφορά αυτή θα κατευθύνεται σε ειδικό λογαριασµό ανεργίας που δηµιουργείται στον ΟΑΕ∆.
Οι διατάξεις για αύξηση της ειδικής εισφοράς και αύξηση της εισφοράς υπέρ των ανέργων θα ισχύουν καιγια τους συνταξιούχους του ΕνιαίουΤαµείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων. Επιπλέον ειδική εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ επί του τζίρου των επιχειρήσεων θα εφαρµοστεί από το 2013, ύστερα από απόφαση των αρµόδιων υπουργών.
Αυξάνεται από 1.1.2012 η εισφορά αγροτών στον κλάδο σύνταξης του ΟΓΑ, µε τη µετατροπή των πέντε από τις επτά ασφαλιστικές κλάσεις ως υποχρεωτικές, καθώς και την αναγκαστική µετάβαση των ασφαλισµένων σε νέα κλάση, ανά τριετία.

Οι συντάξεις, συµπεριλαµβανοµένων των βοηθηµάτων που καταβάλλονται από το Ναυτικό Αποµαχικό Ταµείο (ΝΑΤ), όπως είχαν διαµορφωθεί στις 31.12.2010, µειώνονται αναδροµικά, από 1ης Ιανουαρίου του 2011, κατά 6%.

Αυξάνονται από την αρχή του 2012 και οι εισφορές και στους ασφαλισµένους των πρώην λεγόµενων ειδικών ταµείων και νυν ΕΤΑΑ. Προβλέπεται ότι καταβάλλουν πρόσθετη µηνιαία εισφορά ύψους 2% επί του ποσού της πρώτης ασφαλιστικής όπως ισχύει. Στους κλάδους επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και ασθένειας του ΕΤΑΑ τα ανωτέρω πρόσωπα καταβάλλουν πρόσθετη εισφορά ύψους 0,6%, 4% και 0,65%.

asfalisinet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/7/11 22:17

    Ξαναψηφίστε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ...

    θα ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ τα χεσμένα ΣΟΒΡΑΚΑ με το ΤΕΒΕ έτσι που πάνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *