ροή ειδήσεων

Έκθεση με γλυπτά κοστούμια όπερας της Μαρίας Κάλλας (3-30/8)

Έκθεση με γλυπτά κοστούμια όπερας της Μαρίας Κάλλας, τα οποία έχει φιλοτεχνήσει α διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης Νίκος Φλώρος...

Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Ρόδου θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και συγκεκριμένα στις αίθουσες των Μουσών και των Δικαστηρίων, από την Τετάρτη 3 Αυγούστου έως την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011.

Πρόκειται για 'Έκθεση με γλυπτά κοστούμια όπερας της Μαρίας Κάλλας, τα οποία έχει φιλοτεχνήσει ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης Νίκος Φλώρος.
Η έκθεση διοργανώνεται και επιμελείται από την εταιρεία Leαder International S.Α.
Τα εγκαίνια της 'Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 20.00.

Τα γλυπτά κοστούμια του Νίκου Φλώρου αποτελούν μοναδικά, αυθεντικά σχέδια, Χειροποίητα και κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά αλουμινίου.

Μέσα από την έκθεση αυτή, η οποία έχει παρουσιασθεί στο Whitney Μuseum of American Art, στο Metroρalϊtan Club, στο Hofbυrg ΡαΙαce στη Βιέννη και στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, κ.α., ο επισκέπτης Θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το έργο του Νίκου Φλώρου, το οποίο έχει αναγνωρισθεί διεθνώς μέσα από διακρίσεις και βραβεία. έχει αποσπάσει εξαιρετικές διεθνείς κριτικές και αποτελεί σημείο αναφοράς και μια πραγματικό διαφορετική ματιά στη σύγχρονη τέχνη.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η έκθεση αυτή αναδεικνύει τη Ρόδο, πέρα από ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σ' ένα τόπο διεξαγωγής σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων.



Ο Νίκος Φλώρος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, δημιούργησε δώδεκα γλυπτά, εμπνευσμένα από φορέματα και μπούστα που φόρεσε η Κάλλας στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της. Έχει αποσπάσει σημαντική αναγνώριση, ενώ δουλειές του έχουν παρουσιαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως New York Times, Women's Wear Daily και στο Style.com (έκδοση της Vogue). Εκθέτει σε όλο και περισσότερες χώρες και διευρύνει συνεχώς την έρευνα της φόρμας και των υλικών. Η προσέγγιση του καλλιτέχνη βασίζεται στην ανάλυση της προσωπικότητας της Κάλλας και στις μεγάλες υποκριτικές της ικανότητες. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η πρώτη του ύλη είναι κουτιά αλουμινίου, τα οποία κόβει σε νήματα, τα πλέκει σε αργαλειό και τα επεξεργάζεται έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει με μεταξωτό.

RodosEvents.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *