ροή ειδήσεων

20 Αυγούστου έρχεται το “εργόσημο”

Έχετε οικιακή βοηθό, νταντά ή εργάτες στο σπίτι; Απασχολείται για μερικές ημέρες άτομα; Ήρθε η ώρα για το σχετικό κουπόνι...
Από τις 20 του μήνα σε 600 σημεία σε όλη τη χώρα οι εργοδότες θα πρέπει υπορχρεωτικά πλέον να προμηθεύονται το ειδικό αυτό κουπόνι που θα αναγράφει πάνω την τιμή που έχει συμφωνήσει με το άτομο που απασχολεί.

Με αυτό το κουπόνι θα πληρώνεται πλέον η καθαρίστρια, η νταντά, ο κηπουρός κλπ που στη συνέχεια θα πηγαίνει να το εξαργυρώσει. Σε πρώτη φάση το “εργόσημο” θα το προμηθεύουν οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets.

Το μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες, αλλά και ο κομμωτής που έρχεται στο σπίτι, ο δάσκαλος της μουσικής ή ο καθηγητής για τα ιδιαίτερα, ακόμη και οι υπάλληλοι που εργάζονται περιστασιακά δουλεύοντας στα ρεπό των άλλων. Το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑτου εργοδότη και εργαζόμενου. Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση που θα είναι 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/8/11 04:24

    ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ,ΔΙΟΤΙ
    ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΕΙΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΦΟΥ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ
    ΚΑΘΙΣΙΟ.ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΥΣΙΚΑ CD ΚΑΙ DVD ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΜΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ
    ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/8/11 12:30

    04:24 Ενα καλο εκανε το ΠΑΣΟΚ και πανηγυριζεις Κομματοσκυλο του ΠΑΣΟΚ..εσεις φερατε την Ελλαδα στα σκατα! Καλα σας κανουν οι αλλοδαποι σκατοπασοκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/11 01:56

    ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ Η ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ 75 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΤΕΤΥΡΑΕΤΙΕΣ
    ΠΛΙΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΕΝΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΠΟΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *