ροή ειδήσεων

Η ΝΤ πραγμάτων στις ΗΠΑ: Υπό διωγμό -εν ειδει τρομοκρατών-οι μικροί παραγωγοί βιολογικών προϊόντων - ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

Υπό διωγμό βρίσκονται οι μικροί παραγωγοί στις ΗΠΑ κάτω από τις διατάξεις του νόμου περί ασφάλειας...
τροφίμων S510 ο οποίος καθιστά την FDA υπεύθυνη για την παραγωγή και πώληση τροφίμων.

Ο νέος αυτός νόμος όπως είχαμε γράψει σχετικά, ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής.

Αυτό όμως που η σύνταξη του νέου αυτού νόμου ουσιαστικά προωθεί είναι τον πλήρη έλεγχο στις διαδικασίες παραγωγής και πώλησης τροφίμων κάτω από ένα ασφυκτικό κυβερνητικό ομοσπονδιακό πλαίσιο έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε «προσθήκες» νέων τεχνολογιών στην παραγωγή τροφίμων να έχουν ολοκληρωτικό χαρακτήρα και κανείς να μην εξαιρείται από αυτές.

Έτσι η FDA εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και ποιες «τεχνολογίες» πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής

Η επίσημη βέβαια δικαιολογία είναι ότι ο S510 πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους και άλλα τέτοια συναφή.

Όπως γράφαμε στις 30 Νοεμβρίου του 2010 «Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του»

Αυτό ακριβώς έγινε και στις 3 Αυγούστου στην Venice της Καλιφόρνια όπου αποσπάσματα των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας των ΗΠΑ εισέβαλλαν στη μονάδα παραγωγής μη παστεριωμένου γάλακτος Rawesome foods, και ως να κυνηγούσαν τρομοκράτες συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της μικρής αυτής μονάδας βιολογικών προϊόντων με την κατηγορία της «συνωμοσίας» (!) James Stewart και αφού τον απείλησαν με φυλάκιση 90 ημερών τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 123.000 $. Το ίδιο έπραξαν και με όσους εργάζονταν στη μονάδα αυτή. Ήταν η δεύτερη επιδρομή των ειδικών δυνάμεων στη μονάδα αυτή βιολογικού γάλακτος και φυσικά η κίνηση των αρχών προκάλεσε τη διαμαρτυρία τόσο των περίοικων όσο και πολλών οργανώσεων καθώς και ορισμένων ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Το σίγουρο είναι πως η ΝΤ δεν πρόκειται να αφήσει ούτε την παραγωγή τροφίμων στα χέρια των απλών ανθρώπων εκτός και αυτοί δεν υπακούουν πιστά στις εντολές της FDA και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού, οι οποίοι θα καθορίζουν τι τρόφιμα θα τρωμε.

" Coming Soon to a theatre near You"



defencenet

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/11 13:34

    Μακάρι να υπήρχε και μια τέτοια υπηρεσία και εδώ στην Ελλάδα.

    Μια τέτοια υπηρεσία που θα έβαζε πολλά πράγματα στις θέσεις τους.

    Να δούμε πόσοι ασύδοτοι παραγωγοί θα έκαναν αυτά που κάνουν στην γεωργική παραγωγή εις βάρος της υγείας των καταναλωτών, και πόσοι ψευτοπαραγωγοί βιολογικών προιόντων θα επαυαν να αυτοπροσδιορίζονται έτσι και να κορρόηδεύουν τον αφελή κοσμάκη που τους πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/11 21:57

    Αποκλειεται να υπαρχει ελευθερα σκεπτομενος ανθρωπος που να το γραφει αυτο το σχολιο...ειναι αδιανοητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/8/11 22:07

    @ 5/8/11 21:57

    Εγω ειμαι που έγραψα το πρώτο σχόλιο της ανάρτησης.

    Ειμαι ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, και γνωρίζω κατι παραπάνω για να εκφράζομαι έτσι.

    Δεν ανέφερα οτι ολοι οι παραγωγοί η οι παραγωγοί βιολογικών ειναι έτσι που τους χαρακτήρησα.

    Θα περίμενα να γινόσουν ποιό σαφής οταν έγραψες οτι το σχόλιό μου ειναι αδιανόητο.

    Θα μπορούσες να γίνεις λίγο ποιό σαφής?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/8/11 10:55

    Σαφως μπορω να γινω πιο σαφης.
    Φαινεσαι θετικα προδιαθετιμενος προς τον ελεγχο της παραγωγης και της διαθεσης των τροφιμων.

    Ολο το ζουμι του προβληματος ειναι σε αυτο το κομματι:
    ''Έτσι η FDA εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και ποιες «τεχνολογίες» πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής

    Η επίσημη βέβαια δικαιολογία είναι ότι ο S510 πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους και άλλα τέτοια συναφή.

    Όπως γράφαμε στις 30 Νοεμβρίου του 2010 «Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του»''

    Επανεξετασε το κομματι αυτο αν θες και πιστευω θα δεις τι κρυβεται πισω απο τις λεξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/8/11 23:15

    @ 6/8/11 10:55

    Εγώ επικεντρώθηκα περισσότερο στο μιάς ισχυρής αντίστοιχης υπηρεσίας στα Ελληνικά πράγματα, και οχι αντιγραφή της νομοθεσίας τους και εφαρμογή εδώ.

    Στις ΗΠΑ το έχω διαπιστώσει ο ιδιος οταν για κάποιους λόγους πηγαίνω εκεί, οτι έχουν κάτι περίεργες αντιλήψεις στο θέμα fytosanitary.

    Στα αεροδρόμια κατά την είσοδο στην χώρα τους ετσι και σε πιάσουν να έχεις σπόρους και να προσπαθήσεις να τους περάσεις κρυφά .... την έβαψες.
    Και ενα λεμόνι να σου βρούνε η οτι δήποτε χύμα προιόν πάλι μπλέκεις ασχημα.

    Προσωπική μου περίπτωση που πλήρωσα γερό πρόστιμο και πεντάωρη καθυστέρηση, χώρια που έκαναν τις βαλίτζες μου φιτίλια γιατί προσπάθησα να περάσω κρυφά δύο βέργες κλίματαριας προερχόμενες απο το πατρικό σπίτι συμπατριώτη μας που ηθελε να τισ φυτέψει στο σπίτι του στις ΗΠΑ για να του θυμίζει το πατρικό του.

    Ε$πιγραμματικά ειμαι υπέρ των σοβαρών και ποιοτικών ελέγχων των προιόντων τροφίμων και οχι στην σημερινή ασυδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *