ροή ειδήσεων

Όργιο φοροδιαφυγής

Μπορεί και πάλι στην κορυφή της λίστας με τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής να φιγουράρουν τα ονόματα 6 γιατρών που είχαν... ξεχάσει να δηλώσουν καταθέσεις 11 εκατομμυρίων... όμως υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που αποδεικνύονται εξίσου ... κερδοφόρες!

Από τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες του ΣΔΟΕ στις τραπεζικές καταθέσεις “υπόπτων” βγήκαν ... λαβράκια. Συνολικά 70 εκατομμύρια ήταν... ξεχασμένα σε λογαριασμούς.

Ένας ιδιοκτήτης super market δεν μπορούσε να δικαιολογήσει... 35 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα και άλλα 15 οι ιδιοκτήτες μιας τεχνικής εταιρείας. Φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ούτε πως τα απέκτησαν, ούτε και γιατί δεν τα δήλωσαν για να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο.

Ανάμεσα στους 2.000 μεγαλοκαταθέτες που έβαλε στο “μικροσκόπιο” το ΣΔΟΕ ξεχωρίζει και ένας πασίγνωστος αστρολόγος, που μάλλον έβλεπε το... χρήμα, αλλά τα άστρα δεν του έδειξαν και το... ΣΔΟΕ που ερχόταν.

Οι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος λοιπόν βρήκαν στην τράπεζα σε λογαριασμούς του ούτε λίγα ούτε πολλά τέσσερα εκατομμύρια, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε δηλώσει εισόδημα... μηδέν!

Ένας κομμωτής που δεν δήλωνε ... άπορος όπως ο αστρολόγος, είχε δηλώσει καταθέσεις ξεχνώντας το ποσό... των του 1,5 εκατ. ενώ και ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο που ενώ νοίκιαζε πολυτελείς βίλες κερδίζοντας 15.000 ως και 30.000 τη βδομάδα, απλά ... ξεχνούσε να κόψει αποδείξεις!

newsit

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/8/11 16:19

    ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ? ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Ή ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/11 16:45

    κατα τ'αλλα δε μας αρεσε που ο Παγκαλος ειπε μαζι τα φαγαμε!ολοι οι Ελληνες φταιμε για την καταντια της Ελλαδας!!!!ολοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/11 17:07

    Όλοι φίλε 16/8/11 16:45 !!! Εγώ μπορώ να σου πω πόσα έφαγα σε 38 χρόνια δουλειάς. Από πουρμπουάρ που έβγαζα και δεν τα δήλωνα, σε σημερινά χρήματα θα ήταν 300000 ευρώ. Εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/8/11 17:19

    Εγω δε ζητουσα ποτε αποδειξεις απο γιατρους,εστιατορεια,καταστηματα, βενζινη και πολλα αλλα.Αρα δεν τους βοηθουσα να φοροδιαδευγουν?ημουν μισθωτη και ετσι η φορολογικη μου δηλωση ηταν αληθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/8/11 18:13

    Κι εγώ μισθωτός ήμουν και οι δηλώσεις μου αληθείς ήταν, εκτός βέβαια από αυτά που μου έβαζαν οι ευχαριστημένοι πελάτες στη τσέπη.
    Τώρα αν αυτό θεωρείται οικονομικό έγκλημα….
    Η ουσία είναι πως η παραοικονομία δεν είναι εφεύρεση δική μου ή δική σου. Είναι κάτι που βόλευε το σύστημα για πολλά χρόνια και ακόμα το βολεύει, αφού δεν μπορεί να πληρώσει αυτά που πρέπει σε υπαλλήλους, δασκάλους ακόμα και γιατρούς. Διορίζει ένα γιατρό στο ΙΚΑ με 1000 ευρώ και ξέρει πως αυτός θα πάει όχι για το χιλιάρικο, αλλά για να αποκτήσει πελατεία αφ ενός και για κάποιες προμήθειες αφ εταίρου. Όχι φίλη μου, δεν τα φάγαμε μαζί, όχι τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων. Εκείνοι δημιούργησαν αυτό το κράτος τέρας και εκείνοι έχουν την ευθύνη. Αν το παιδί μου, μου κλέβει χρήματα για χαρτζιλίκι, δεν θα βγω στη γειτονιά να το φωνάζω.
    Εγώ θα φταίω και θα ψάξω να βρω που είναι το φταίξιμο μου για να το διορθώσω.
    Και επαναλαμβάνω, δεν μιλάω για τους πραγματικούς φοροφυγάδες, μιλάω για 8000000 εκατομμύρια ανθρώπους που ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/8/11 20:04

    Φιλε Μαριε οπως τα λες εχουν τα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/8/11 21:23

    ,,,,οι φοροφυγάδες είναι αλλου ,,,,και όχι τα ψωροχιλιαρικα αυτών που λέτε,,, κορόιδα ε κορόιδα,,,,!!! Το μαύρο χρήμα των σκανδάλων - siemens,υποβρύχια, , χρηματηστηριο,, και ποσά αλλά που δεν μάθαμε,,,ο λαός τα. Έφαγε η αυτοί που ελεχουν τώρα το λαό για τα κοκαλακια που του άφησαν,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/8/11 22:43

    Σιγά, για να το καταλάβω.
    Αφού έχουν τα χρήματα σε Ελληνική τράπεζα, δεν φορολογούνται οι τόκοι? Ποιό είναι λοιπόν το ζητούμενο? Πως βρέθηκαν 35 εκατομμύρια στην τράπεζα, ή το ότι δεν δήλωνε το ήδη φορολογημένο ποσό των τόκων στην δήλωση? Μήπως εννοούν ότι τα είχε σε τράπεζα του εξωτερικού?
    Για εξηγήστε μου ρε παιδιά να καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/8/11 23:29

    Κύριε 22.43 το θέμα είναι ότι δεν δηλώθηκε ως εισόδημα το ποσό που παρουσιάστηκε στην τράπεζα ως κατάθεση .Αυτό το ποσό απο κάπου εξήλθε ,απο κάπου προήλθε .Προήλθε απο εργασία ,δουλειά ,επιχείρηση που δεν δηλώθηκε ως εισόδημα κατα τον χρονο κτήσης του .Το ότι πληρώνονται ετησίως φόροι επι των τόκων δεν απαλλάσει την δήλωση στο εισόδημα όταν αυτό αποκτάται .
    ελπίζω να έγινε κατανοητό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/8/11 00:01

    中国没有吃!饿了,吃狗,猫和出租车司机!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/8/11 00:02

    这些谁吃的中国人!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/8/11 01:19

    البرنامج الإعلاني‏كل ما تحب معرفته عن

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *