ροή ειδήσεων

Ταξιδιωτική ιατρική

Είτε οι καλοκαιρινές σου διακοπές σε βρουν στη Ζανζιβάρη είτε στη Σαμοθράκη, η Ταξιδιωτική και Γεωγραφική Ιατρική μπορεί να σε βοηθήσει να ταξιδέψεις ασφαλής και να επιστρέψεις υγιής...

Ένας σχετικά νέος -για τη χώρα μας- κλάδος της ιατρικής κερδίζει διαρκώς έδαφος: η Ταξιδιωτική και Γεωγραφική Ιατρική. Ασχολείται με την κάλυψη κάθε ανάγκης, με την πρόληψη κάθε πιθανότητας και με τη λύση κάθε προβλήματος που αφορά την υγεία του ταξιδιώτη πριν, στη διάρκεια και μετά το ταξίδι του. Αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα στο 2011 υπολογίζεται πως θα μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους προς άλλη χώρα 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή το 1/6 του πληθυσμού της γης, μπορεί να καταλάβει τη σημασία αυτού του τομέα της ιατρικής.

Η επίσκεψη στο ιατρείο
Ο κλάδος αυτός αφορά κάθε γεωγραφική μετακίνηση -είτε για διακοπές, είτε για δουλειά, είτε για σπουδές, είτε για επίσκεψη σε συγγενείς ή φίλους- και αφορά τόσο τους μακρινούς όσο και τους κοντινούς προορισμούς. Ιδανικά θα πρέπει να επισκεφτείς το Ιατρείο Ταξιδιωτικής και Γεωγραφικής Ιατρικής 4-8 εβδομάδες πριν από το ταξίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις ακόμη και την τελευταία εβδομάδα.

Αρχικά θα συμπληρώσεις ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα προκύψει ένα πλήρες «προφίλ» τόσο του προορισμού και της διαμονής όσο και της προσωπικής σου υγείας. Συγχρόνως θα απαντήσεις σε ερωτήσεις για τη φύση του ταξιδιού, καθώς κάθε τόπος, αλλά και ο λόγος που τον επισκέπτεσαι, οδηγεί και σε διαφορετικά συμπεράσματα για τους κινδύνους που εγκυμονεί.

Πολύ σημαντικό είναι το θέμα του εμβολιασμού, καθώς για κάθε χώρα υπάρχει ένα βασικό σχήμα εμβολίων. Υπάρχουν τα απαιτούμενα εμβόλια, δηλαδή αυτά που πρέπει να κάνεις για να σου επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, και τα προτεινόμενα εμβόλια, αυτά που σχετίζονται με τα νοσήματα και τις συνήθειες στον τόπο προορισμού. Είναι βασικό να ξέρεις ωστόσο ότι η κάλυψη ξεκινά 7-10 ημέρες αφού κάνεις το εμβόλιο.

Εκτός από τα εμβόλια, το Ιατρείο Ταξιδιωτικής και Γεωγραφικής Ιατρικής θα σου δώσει πολύτιμες συμβουλές πρόληψης, για να μη νοσήσεις, αλλά και αυτοθεραπείας, αν τελικά νοσήσεις στο ταξίδι. Θα σου προτείνουν τα είδη ρούχων που πρέπει να φοράς για να προφυλαχθείς από τα έντομα που μεταδίδουν νοσήματα, θα σε εξοπλίσουν με ειδικά εντομοαπωθητικά, θα σου προτείνουν φάρμακα και θα σου δώσουν οδηγίες για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων ή ασθενειών που σχετίζονται με το υψόμετρο, θα σου δώσουν απλές συμβουλές -που ωστόσο δεν είναι τόσο αυτονόητες- για να αποφύγεις λοιμώδη νοσήματα ή λοιμώξεις από τροφές και νερό και θα σε ενημερώσουν για οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σου.

Madame Figaro

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/8/11 00:17

    Kai το ιδιο το ταξειδιωτικό γραφείο που κλείνεις ενα μακρυνό ταξείδι, τα ξερουν τα εκεί προβλήματα καλλίτερα, και τι χρειάζεται να κάνεις, τι εμβόλια θα ειναι απαραίτητα, και τι να πάρεις μαζί σου.

    Υπάρχουν και κάποιες ιστοσελίδες για προφυλάξεις για κάθε περίεργο τόπο, αν κλείσεις την μετάβασή σου μέσω ιντερνέτ.

    Βρήκαμε τωρα νέα μόδα, να πληρώνει ο κόσμος ασκοπα λεφτά αν σκέπτεται να πάει κάποιο ταξείδι, σε αυτή την καινούργια ιατρική ειδικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/8/11 12:27

    Οπου και να πας μονο ενα πραγμα χρειαζεσαι... Ποτε μην ξεχνας να παρεις ΚΑΠΟΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *