ροή ειδήσεων

Η ελληνική κυβέρνηση λείπει σε .. διακοπές

Την ώρα που ολόκληρο το οικοδόμημα της ευρωζώνης, ακόμα και ισχυρές οικονομίες, όπως αυτή των ΗΠΑ, κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απολαμβάνει...
τα τα νερά του Αιγαίου.
Την ίδια ώρα, δεν τολμά να ξεμυτίσει από το εξοχικό του κ. Παπακωνσταντίνου, φοβούμενος αντιδράσεις αγανακτισμένων πολιτών, που όχι μόνο δεν έχουν χρήματα για διακοπές, αλλά σκέφτονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης στην όμορφη Σέριφο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα, περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του απολαμβάνοντας ήλιο και θάλασσα.

Γνωστός για την αδυναμία του στα μακροβούτια, περνά πολλές ώρες στην αγαπημένη του παραλία Λια, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης εθεάθη να κάνει κανό, σπορ το οποίο λατρεύει αποδεδειγμένα, μετά τον… άθλο της κωπηλασίας επί τέσσερις ώρες πέρσι (με τη συνοδεία του Λιμενικού), οπότε και διένυσε μια απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από την Ερμιόνη της Αργολίδας ως την Υδρα.
Κάτοικοι του νησιού, πάντως, παρότι ενημερώθηκαν σχετικά με την άφιξη του πρωθυπουργού από τα ΜΜΕ, δηλώνουν μάλλον δυσαρεστημένοι που δεν έχουν καταφέρει να τον δουν ακόμα, αποδίδοντας το γεγονός στις φοβίες του Γιώργου Παπανδρέου.
Γι’ αυτό άλλωστε επελέγη και το απόρθητο και μακριά από βλέμματα «The Stone House» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που στοιχίζει, σε όποιον επιθυμεί να το νοικιάσει για μια εβδομάδα, 6.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα δει φίλους και γνωστούς κατά την παραμονή του στη Σέριφο, καθώς επιλέγει το νησί των δυτικών Κυκλάδων για τις διακοπές του από το 1980. Πάντως, παρά τις σχετικές παραινέσεις του πρωθυπουργού στους υπουργούς να ξεχάσουν τα μπάνια για φέτος και «να μην τους δει πουθενά με μαγιό», ήδη οι κοπάνες ξεκίνησαν, με πρώτο και καλύτερο τον αντιπρόεδρο του, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι περισσότεροι υπουργοί έχουν μείνει κολλημένοι, άλλωστε, στην περσινή παρότρυνση του κ. Παπανδρέου για διακοπές χωρίς ενοχές εν όψει μιας δύσκολης χρονιάς.
Πρώτος αναχώρησε χθες ο κατά δήλωση του… εξαντλημένος από τις «μάχες» που δεν έδωσε στην Ευρώπη α’ αντιπρόεδρος ή… αναπληρωτής πρωθυπουργός, κατά τον ίδιο. Ο κύριος αντ’ αυτού θα κάνει τα μπάνια του στη Σκόπελο. Στην περίπτωση, δε, που επιλέξει να πάει στην αγαπημένη του Τζια ο έτερος αντιπρόεδρος, Θόδωρος Πάγκαλος, η κυβέρνηση θα μείνει παντελώς ακέφαλη και καταϊδρωμένη, τουλάχιστον όσον αφορά το «κράτος των Αθηνών». Ασπονδοι φίλοι του κ. Πάγκαλου, πάντως, αδυνατώντας να επιβεβαιώ­σουν πού θα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος, διαβεβαίωναν με νόημα χθες πως «και εδώ όταν βρίσκεται, δεν κάνει τίποτα».
Εκτός των τειχών, όμως, θα βρεθούν για λιγότερο ή περισσότερο και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης. Συμφωνα με πληροφορίες, στην Κω θα βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ, εφόσον ακολουθήσουν το γνωστό πρόγραμμα των θερινών αποδράσεων τα Σαββατοκυριακα, την Κυλλήνη θα επισκεφθεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λο-έρδος, την Πάρο ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης και την Κόρινθο -περιοχή όπου εκλέγεται- ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Αγνωστο παραμένει αν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα επισκεφθεί και αυτό το Σαββατοκύριακο (όπως το προηγούμενο) τη Σέριφο, μια και στο σπίτι του καταλύει ο πρωθυπουργός, ή αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα ταξιδέψει εκ νέου για τη Ρόδο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι κοντινές επιλογές (όπως αυτή του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, που εθεάθη στις Σπέτσες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο) θα έχουν και τώρα την τιμητική τους. Το παράδειγμα των «απείθαρχων» στις «εντολές» Παπανδρέου υπουργών θα ακολουθήσει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που έχει ήδη αναχωρήσει για την Καστοριά, κάνοντας μπάνιο στην αυθαίρετη πισίνα του. Οσο για τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ούτε λόγος. Οι περισσότεροι δεν περίμεναν καν το επίσημο κλείσιμο της Βουλής…
Δημοκρατία

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/8/11 00:14

    Αλλα λένε άλλα κάνουν είναι μέσα στήν φύση τους το ψέμα. ΨΕΥΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/11 11:02

    Π.Ρ.Ο.Δ.Ο.Τ.Η ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΘΑ ΣΕ Λ.Ι.Ν.Τ.Σ.Α.Ρ.Ε.Ι Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/11 13:39

    kala kanoune,ta bania tou laou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/11 18:12

    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔ@@ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *