ροή ειδήσεων

Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι με εννιά θαλάσσια θηλαστικά

Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία τους
Ο φυσητήρας που κολυμπάει κοντά μας, στις ελληνικές θάλασσες, μπορεί να φτάσει τα 20 μέτρα μήκος και έχει το μεγαλύτερο... εγκέφαλο στο ζωικό βασίλειο. Τα δελφίνια, έχουν μία προσωπική υπογραφή, επικοινωνούν, συστήνονται, μιλάνε, χαίρονται και φοβούνται όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life με τίτλο «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε», που πραγματοποιείται από τη ΜOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, και το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute, έρχεται να μας γνωρίσει τα θαλάσσια θηλαστικά της Ελλάδας, αλλά και να μας προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μας στην προστασία τους.

«Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, «μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι, ας μάθουμε να ζούμε μαζί», η εκστρατεία μας ενημερώνει για τη μόνιμη παρουσία εννέα θαλάσσιων θηλαστικών στις ελληνικές θάλασσες, τα περισσότερα εκ των οποίων απειλούνται άμεσα με εξαφάνιση εξαιτίας ανθρωπογενών απειλών» δηλώνει ο υπεύθυνος Θαλασσίων προγραμμάτων του WWF Ελλάς Γιώργος Παξιμάδης. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ζει και αναπαράγεται ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας. Αριθμεί περίπου 250 άτομα ενώ ήδη το 2011 έχουν βρεθεί νεκρές 17 φώκιες. Κατά μήκος της Ελληνικής Τάφρου, από τη ΒΑ Κέρκυρα μέχρι την Ανατολική Ρόδο, ζούνε λιγότεροι από 200 φυσητήρες, αριθμός που τους καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους, ενώ στο Β. Αιγαίο ζει ο μοναδικός πληθυσμός φώκαινας στη Μεσόγειο.

«Η παρουσία των θαλάσσιων θηλαστικών, φανερώνει και σχετίζεται άμεσα με την υγεία των θαλασσών μας. Στο χέρι μας είναι η προστασία τους και κατ’ επέκταση η προστασία των θαλασσών μας» καταλήγει ο Γιώργος Παξιμάδης.

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *