ροή ειδήσεων

Τα 10 καλύτερα μικρά ελληνικά μουσεία

Αποτελούν καύχημα για πολλές περιοχές της Ελλάδας και παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Έχουν δημιουργηθεί μετά από πρωτοβουλία φορέων ή προσωπική προσπάθεια απλών πολιτών... ενώ συμβάλλουν στον τουριστικό πλούτο της χώρας μας.Όμως η κρίση δυσχεραίνει την συντήρηση και τη λειτουργία τους.

Ο λόγος για 10 από τα ελληνικά μουσεία που κατονομάζει ως τα καλύτερα μικρά μουσεία στην Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι σήμερα είναι ιδιαίτερα μειωμένες οι δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσής των μουσείων από το κράτος. Πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις περικοπές στον προϋπολογισμό τους, τις μειώσεις προσωπικού, αλλά και τις απεργίες δημοσίων υπαλλήλων, που οδηγούν το ωράριό τους να μεταβάλλεται χωρίς προειδοποίηση, όπως αναφέρεται.

Η λίστα με τα 10 καλύτερα μικρά μουσεία της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνει τα εξής:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σάμο, το Λαογραφικό Μουσείο των Βωρέων στην Κρήτη, το Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης στη Ρόδο, το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου στη Μύκονο, το Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχοντικό Βουβάλη στην Κάλυμνο, το Μουσείο του Θεόφιλου στη Λέσβο, το Μουσείο της Αλοννήσου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ή Μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα και το Εβραικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

akous.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *