ροή ειδήσεων

Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων - Σκαφών: «Αντίο στον τουρισμό της Ελλάδας από την ίδια την Ελλάδα»

από το Γραφείο Τύπου
Μετά από δέκα ημέρες οικονομικής «αιμορραγίας» και συνεχών διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας... μας ανακοινώθηκε το μεσημέρι της 12 Σεπτεμβρίου 2011, από τον Γενικό Γραμματέα, κύριο Λύτινα Νικ., ότι μετά από...
συνάντηση με αξιωματούχους του Ρωσικού Νηογνώμονα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες πλήρους ένταξης στον αναφερόμενο οργανισμό με πιθανή επανάληψη δεξαμενισμού και επιμέρους ελέγχων, που θα διαρκέσουν κατά την εκτίμησή μας και την εμπειρία μας, τουλάχιστον ένα μήνα .
Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τις διαδικασίες αυτές, σηματοδοτεί και το τέλος της τουριστικής περιόδου και των επιχειρήσεών μας .
Η μεγάλη απώλεια εσόδων και οι ποινικές ρήτρες που....... ενεργοποιήθηκαν εις βάρος μας, καθιστούν αδύναμες τις επιχειρήσεις μας, να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις μιας νέας επιθεώρησης.
Δένοντας τα πλοία μας, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γιατί μετά από τόσες ημέρες συσκέψεων, το Υπουργείο μας παρουσιάζει σαν λύση αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε οι ίδιοι από τη πρώτη στιγμή μόνοι μας, δηλαδή την επανάληψη των επιθεωρήσεων σ’ έναν οργανισμό που το Ελληνικό Κράτος, έχει ήδη καταγγείλει τη σύμβασή του.

Θεωρούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας για να περισώσουν ότι έχει απομείνει, χρειάζονται μία άμεση και χωρίς ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ λύση, ώστε εντός δύο ημερών τα πλοία μας να επαναλειτουργήσουν.

Επισυνάπτουμε την επιστολή της της Α.Ν.Ε.Σ., την οποία και στηρίζουμε πλήρως .

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Τριανταφύλλου Δημ.

Σχόλια

 1. Ανώνυμος13/9/11, 2:21 μ.μ.

  Πρόεδρε,
  Οι παλιές εποχές σε αυτόν τον κλάδο, με τις ανάλογες μεθόδους που δουλευαν και ολοι ηξεραν οτι δεν ηταν και οι σωστότερες πέρασαν ανεπιστρεπτί.

  Το ξέρατε οτι θα ερχόταν κάποτε και η ημέρα που θα ξεσκεπάζονταν κάποια... ανομήματα.

  Γέγοναι και αυτό .

  Να μην επεκταθώ καλλίτερα περισσότερο σε λεπτομέριες.

  Σταματείστε μόνο τα κλαψουρίσματα.
  Δεν σας φταίει η Ελλάδα για την κατάσταση που ειχε διαμορφωθεί αυτά τα χρόνια.

  Εφταιξε μόνο που δεν πήρε τον βούρδουλα πολύ νωρίτερα.

  Οι Pirata shipping and tourism companies, δεν έχουν θέση πλέον στην σημερινή υπεραπαιτητική αγορά.

  Ευχή για το καλλίτερο για εσάς πάντως, μέσα ομως στις σύγχρονες απαιτήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/9/11, 8:00 π.μ.

  Τον τελευταίο καιρό διάφοροι «άσχετοι» ή απλά «επιτήδειοι» προσπαθούν να σπιλώσουν τα πλοία που είχαν την ατυχία να συνεργαστούν με τον Ρωσικό Νηογνώμονα, μην γνωρίζοντας τα πραγματικά στοιχεία. Πραγματικά κάθε μέρα εκπλήσσομαι όλο και περισσότερο από το μένος αυτών των ανθρώπων. Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτοί που κλέβουν την εφορία, βρίζουν αυτούς που ψηφίζουν, δεν έχουν αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη στη ζωή τους και το αγαπημένο τους σπορ είναι η κριτική εκ του καναπέ! Επίσης είμαι σίγουρος ότι είναι αυτοί που αύριο θα παρακαλάνε να μπουν (μαζί με την οικογένεια τους) σε αυτά τα πλοία που θεωρούν ως αναξιόπλοα. Τραβάτε λοιπόν στα «λουξ» πλοία των οποίων βέβαια η ηλικία και τα μηχανικά/κατασκευαστικά προβλήματα αποκρύπτονται επιμελώς (μπορώ να επεκταθώ πλήρως επ’αυτών), πληρώστε και 80-100% παραπάνω στο εισιτήριο για να έχετε την ψευδαίσθηση της ασφαλούς πλεύσης και ενίοτε να ικανοποιήσετε τον ψευδο-νεοπλουτισμό σας. Βεβαίως, συνεχίστε να βγάζετε και τη χολή σας έναντι σε αυτά τα πλοία που παρά την φετινή πρόωρη ανάπαυλα τους, να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους….ποιος ξέρει μπορεί και σύντομα!

  ‘Ένας «ανώνυμος» πράκτορας που ξέρει τι του γίνεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος14/9/11, 3:20 μ.μ.

  @ 14/9/11 08:00

  Και πολλοί άλλοι ξερουν τι γίνεται η γινόταν, αλλά προτιμούν για το γενικό καλό να σωπαίνουν.

  Και οταν λέγονται ορισμένα πράγματα οπως εκανα εγώ ειναι γιατί πρέπει να λέγονται, και αυτοί που τα λένε δεν ειναι οπως τους χαρακτήρισες .... \\ διάφοροι «άσχετοι» ή απλά «επιτήδειοι»\\.

  Σου απάντησα άμεσα ειμαι ο 13/9/11 14:21 , και αυτό γιατί μου εριξες μία εμμεση μπιχτή με το σχόλιό σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε