ροή ειδήσεων

Ο Ερντογάν καταργεί την Στρατιά του Αιγαίου

«Η Στρατιά του Αιγαίου, το Δ’ Σώμα Στρατού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δημιουργήθηκε το 1975 σε μία...


περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα για το Αιγαίο και δε χρειάζεται πλέον η ύπαρξή του».

Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία Χουσεΐν Τσελίκ σε συνέντευξη του στη Radikal και εντάσσεται στο -σε εφαρμογή- φιλόδοξο σχέδιο του πρωθυπουργού Ερντογάν να εγκαινιάσει μία νέα εποχή για την Τουρκία δρομολογώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις στις σχέσεις του στρατού με την τουρκική Πολιτεία.

Πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας είναι η πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει στη διάλυση δύο ισχυρών στρατιωτικών σωμάτων, της Στρατιάς του Αιγαίου αλλά και του Α’ Σώματος Στρατού στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να πάψει η Τουρκία να χαρακτηρίζεται από διεθνείς εκθέσεις ως “χώρα μερικών ελευθεριών”» σημείωσε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπό κατάργηση είναι και το Α’ Σώμα Στρατού στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είχε σχηματιστεί για ενδεχόμενη απειλή από τα Βαλκάνια.

«Υποσχεθήκαμε αληθινή δημοκρατία και αποστρατιωτικοποίηση της πολιτικής. Πρέπει να γίνουν» τόνισε στη συνέχεια ο Χουσεΐν Τσελίκ ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης στις τουρκικές στρατιωτικές σχολές καθώς δεν ανταποκρίνεται πλέον στις παγκόσμιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Ο Χουσεΐν Τσελίκ έχει ταχθεί στο παρελθόν ανοικτά υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής της Χάλκης ενώ πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν κοινοποίησε την απόφαση να επιστραφούν εκατοντάδες ακίνητα σε μειονότητες που είχαν περάσει σε χέρια τρίτων εδώ και πολλές δεκαετίες. Ενδεικτικά όλα αυτά για το γεγονός ότι το γειτονικό κράτος εκδημοκρατίζεται με ρυθμούς που θα φαίνονταν αδιανόητοι μέχρι πριν από λίγα χρόνια…

Προηγήθηκε η απόφαση για τα βακούφια

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου σχεδίου έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu, να επιστρέψει σε ιδρύματα της ελληνικής μειονότητας (αλλά και σε άλλες μειονότητες που υπάρχουν στην Τουρκία) την ακίνητη περιουσία τους (βακούφια), που εδώ και δεκαετίες είχε περάσει σε χέρια τρίτων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Erdogan κοινοποίησε τη συγκεκριμένη απόφαση και ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, την Τρίτη, λέγοντας ότι θα υπάρξει αλλαγή στον σχετικό νόμο. Έτσι, θα επιστραφούν και θα καταγραφούν στο κτηματολόγιο στο όνομα της ελληνικής μειονότητας εκατοντάδες ακίνητα, νεκροταφεία και πηγές (κρήνες), υπό την προϋπόθεση να είχε δηλωθεί ότι τους ανήκαν κατά το 1936

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/9/11 23:05

    http://greeknation.blogspot.com/2011/09/blog-post_7376.html
    Τούρκος αντιπρόεδρος: "Δεν καταργείται η Στρατιά του Αιγαίου"!
    Διαψεύδει εγγράφως ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ραντικάλ ότι η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την Στρατιά του Αιγαίου. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος τόνισε στην ανακοίνωση του ότι στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα δεν ανέφερε κάτι περί "κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/11 15:22

    ΑΡΧΙΖΩ Κ ΑΝΗΣΥΧΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!
    ΕΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *