ροή ειδήσεων

Να αποφασίσουν οι κάτοικοι των νησιών για τα αιολικά πάρκα των περιοχών τους

Με αφορμή διαμαρτυρίες κατοίκων περιοχών της Πάρου στις οποίες πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν μονάδες ΑΠΕ, και με δεδομένο ότι αυτοί οι πολίτες δεν είχαν την ευκαιρία να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις χοροθετήσεις τέτοιων μονάδων...
στις περιοχές τους, ο Παριανός Περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Μπιζάς (Νέα Εποχή, ΝΔ) υπέβαλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα που
ακολουθεί.
Σημειώνουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα 28/9 στην Ρόδο και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν υπάρχει και μία νέα μονάδα ανεμογεννητριών που πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί μας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

“ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΟΥΦΑ

Με αφορμή το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 28.9.11, με τίτλο:
“Διαβίβαση θέματος, προς εξέταση και λήψη απόφασης, στο Π.Σ. με θέμα «Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων « Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (βάσει του άρθρου 176, παραγρ.3 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010)»”.

Eπειδή…

…σύμφωνα με το έγγραφο της 27 Ιουλίου 2011με α.π.οικ.201767, από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (και με α.π. 67042/6269/20.9.11 από το Περιφερειακό Συμβούλιο), το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να έχει γνωμοδοτήσει εντός 40 ημερών για το σχετικό θέμα που αφορά τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 10 αιολικών πάρκων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο συνολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322MW.

Επειδή οι κάτοικοι των νησιών μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους , διότι δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν για την ακριβή τοποθεσία των παραπάνω εγκαταστάσεων και τις επιπτώσεις τους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αρνητικοί με την χρήση των Α.Π.Ε.)

Σας ζητώ τα παρακάτω:
α) να ζητήσετε άμεσα και επειγόντως γνωμοδότηση για τις παραπάνω μελέτες από τα δημοτικά συμβούλια των νησιών στα οποία αναφέρονται οι Μ.Π.Ε. των παραπάνω αιολικών πάρκων
β) να ορίσετε το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Κυκλάδες, σε σύντομο διάστημα ώστε να ανταποκριθούμε στην προθεσμία των 40 ημερών που ζητάει το ΥΠ.Ε.Κ.Α”.

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Πάρου – Αντιπάρου

parosantiparos.wordpress.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/9/11 21:38

    οσο φοναζουν και αντιδρουν η πολιτες τοσο ανεβενουν τα φραγγα κατο απο το τραπεζη θα σας παραμιθιασουν στο τελος θα σας κανουν κανα γιπεδο θα σας κανουν και πεδια για το γιπεδο.στην Αρχιπολη μπικαν 13 ανεμογενιτριες αθοριβες τελεφτεας τεχνολογιας σε αποστασι 1800 μετρα και εχουν σπασι τα νευραμας απο το σινεχομενο θοριβο σαν τουρβινα αεροσκαφους,τα λεφτα ινε πολα και δεν τους σταμαται τιποτα ουτε δασι (ταβαφτιζουνε σε μια νιχτα χορτολιβαδικες εκτασις)ουτε ιδιοκτισιες(αμα θες παρε αυτα και δρομο)οποτε θα μπουν θελετε δεν θελετε κια οπου τους βολεβι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *