ροή ειδήσεων

Περιοδεύει στο Αιγαίο ο Τούρκος πρόξενος της Ρόδου

Τούρκοι επίσημοι στη ΛέσβοΣειρά Τούρκων επισήμων επισκέπτονται τις Αρχές της Λέσβου αυτές τις μέρες. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη των σχέσεων με το νησί, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Χθες βρέθηκε στη Μυτιλήνη γενικός πρόξενος της Τουρκίας...
στη Ρόδο Αidim İlhan Durusoy, o οποίος είχε συναντήσεις διαδοχικά με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, ενώ σήμερα Παρασκευή αναμένεται να έρθει στη Μυτιλήνη και ο δήμαρχος του Ακτσάι, Τζαχίτ Ιντζέογλου.

Ο κ. Durusoy παροτρύνε τον κ. Βουνάτσο να συνεχίσει τις επαφές με τις αυτοδιοικητικές αρχές των τουρκικών παραλίων και των εκεί επιμελητηρίων, καθώς μέσα από αυτές τις επαφές μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένες οικονομικές συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο πλευρών, που θα βελτιώσουν το ισοζύγιο οικονομικών συναλλαγών που τώρα είναι σε βάρος της Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τούρκου προξένου με το δήμαρχο Λέσβου συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα του εμπορίου μεταξύ της Λέσβου και των απέναντι τουρκικών παραλίων.

Ο Τούρκος πρόξενος επεσήμανε ότι το άνοιγμα των συνόρων της χώρας μας για τους Τούρκους πολίτες που κατέχουν συμβατικά διαβατήρια, θα αύξανε τους επισκέπτες της Λέσβου σε 200.000 άτομα το χρόνο. Ακόμη ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την αναστήλωση των τζαμιών και των άλλων ιστορικών κτισμάτων που υπάρχουν στη Λέσβο από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η κίνηση αυτή επίσης θα τονώσει, όπως υπογράμμισε, την τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς τη Λέσβο.

Επίσκεψη δημάρχου Ακτσάι
Ο κ. Ιντζέογλου θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στο ξενοδοχείο «Blue Sea» στις 10:30 σήμερα το πρωί. Στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Νάσο Γιακαλή. Στη 1:30 θα συναντηθεί με το Δημήτρη Βουνάτσο στο κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου και στις 2:00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Λέσβου, όπου θα τον υποδεχθεί ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου, Γιώργος Εγγλέζος.
Ο κ. Ιντζέογλου επισκέπτεται τη Λέσβο με αφορμή την επαναλειτουργία του Τελωνείου τού Ακτσάι. Προφανής στόχος της επίσκεψής του αυτής είναι η ανάπτυξη των τουριστικών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Λέσβου και του Ακτσάι.
Ο Δήμος Ακτσάι βρίσκεται στο κέντρο του κόλπου του Αδραμυττίου και ανήκει στην ευρύτερη διοικητική περιφέρεια του Μπαλίκεσίρ της Τουρκίας. Ο Δήμος γειτνιάζει με τα βόρεια παράλια της Λέσβου, διαθέτει μεγάλη παραλία και πεντακάθαρη θάλασσα. Αποτελεί ένα δημοφιλές θερινό θέρετρο για τους Τούρκους τουρίστες και ο πληθυσμός του αυξάνεται περίπου 10 φορές κατά τη θερινή περίοδο.

emprosnet.gr /Μανάβης Νίκος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/9/11 15:18

    ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ?ΧΟΟΧΟΧΧΟ ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ..ΓΕΛΑΣΑΜΕ..ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΟΥΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΒΟΥΝΑΤΣΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/11 15:30

    ΟΥΣΤ και εσύ κωλότουρκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *