ροή ειδήσεων

Αφήνουν τα νησιά τους και επενδύουν στα τουρκικά παράλια

Δουλειές στην Τουρκία επιδιώκουν να «κλείνουν» όλο και περισσότεροι πολιτικοί μηχανικοί και εργολάβοι από την Κω, την Ρόδο και άλλα νησιά...
καθώς έτσι εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τόσο οι Ροδίτες, όσο και οι κάτοικοι των άλλων νησιών που βρίσκονται κοντά με τα τουρκικά παράλια, προμηθεύονταν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης από «απέναντι». Τώρα, έτσι όπως έχει καταντήσει η χώρα, οι παρτίδες με τους Τούρκους, αυξάνονται και μεγαλώνουν.

Οι οικοδομές και η ανάπτυξη ακινήτων στη Ρόδο και στη Κω έχουν «πέσει» τραγικά, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία χτίζει και επενδύει στα παράλιά της. Πρόσφατα μάλιστα στη γειτονική χώρα ψηφίσθηκαν ειδικοί νόμοι, που διευκολύνουν τις επενδύσεις αλλοδαπών και επιτρέπουν την πώληση γης σε μη Τούρκους.

Πολλοί εργολάβοι, ειδικά από τη Ρόδο έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επενδύσουν στα τουρκικά παράλια, καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε τα οικοδομικά υλικά και οι εργάτες εξασφαλίζονται με πολύ χαμηλό κόστος, ενώ το κέρδος είναι υπερδιπλάσιο από τη Ρόδο.

Εύλογα λοιπόν οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα νησιά τους, αφού η Τουρκία φροντίζει να τους εξασφαλίζει εργασία, την ώρα που στην Ελλάδα ο κλάδος των ακινήτων και των κατασκευών αναστενάζει…

prionokordela

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *