ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι σηκώνουν άγκυρες και οι Ισραηλινοί δοκιμάζουν πυραύλους! (vid)

Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στη «γειτονιά» της Ν.Α Μεσογείου, με τον Ερντογάν, την στιγμή που ήδη βρίσκεται στην Αίγυπτο, να κυκλοφορούν δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, που όχι μόνο επαληθεύουν τις προθέσεις του...
Τούρκου πρωθυπουργού, που είχε εκθέσει και σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στο Αλ Τζαζίρα, για συνοδεία ανθρωπιστικών στόλων προς την Γάζα υπό την «σκέπη» του τουρκικού στόλου, αλλά και ότι ήδη γίνεται πραγματικότητα αυτό.
Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν ότι τρία πολεμικά πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προετοιμάζονται να αποπλεύσουν από ναυτικές βάσεις στην Τουρκία με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο.
Οι Ισραηλινοί, όμως, δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και έτσι αποφάσισαν να στείλουν και εκείνοι ένα μήνυμα στους Τούρκους, για την περίπτωση που αποφασίσουν, είτε να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό προς την Λωρίδα της Γάζας, είτε να παρεμποδίσουν τις γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 12» με τον πολεμικό τους στόλο.
Εσπευσμένα, το ισραηλινό Ναυτικό πραγματοποίησε στην ανοικτή θάλασσα απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Barak 8 με ακτίνα δράσης 60 χλμ. Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την προσομοίωση εισερχομένου εχθρικού πυραύλου κατά σκαφών επιφανείας, ανάλογου με τους Harpoon του τουρκικού Ναυτικού, των οποίων το σύστημα κατόρθωσε να αναχαιτίσει, σύμφωνα με αξιωματούχους του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού και τις σχετικές δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο.
Το σύστημα Barak έχει υποστεί αναβαθμίσεις, οι οποίες το καθιστούν ικανό να αναχαιτίζει επιτυχώς πιο προηγμένους πυραύλους, εκτοξεύοντας βλήματα εναντίον τους με εντελώς αυτόνομη λειτουργία πρόσκτησης, εγκλωβισμού και καταστροφής του βλήματος. Επίσης, ανακοινώθηκε στο Ισραήλ ότι γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί το νέο σύστημα μέχρι το τέλος του μήνα στα σκάφη που θα περιπολούν στην Αν. Μεσόγειο.
prionokordela
.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *