ροή ειδήσεων

"Σώθηκαν" 302.198 θέσεις εργασίας με επιδότηση ΟΑΕΔ

Την ανάσχεση της ανεργίας κατά 4% ή ακόμη και 5% εκτιμά ο ΟΑΕΔ πως πετυχαίνουν τα 47 προγράμματα που «τρέχουν» από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα κι έχουν ωφελήσει περίπου 808.000 άτομα...
που είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε δράσεις διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και....
επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δισ. ευρώ.

Μόνο από το «μεγάλο» πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας, μέσα από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, υπολογίζεται πως διασώθηκαν περισσότερες από 302 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί δε, ότι, ο Οργανισμός, υλοποιεί και μέτρα στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των εργαζομένων - επιδόματα ανεργίας, προγράμματα πλησίον της σύνταξης, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μακροχρόνια ανέργων, παροχές οικογένειας και μητρότητας – στα οποία εντάσσονται περίπου 1.200.000 άτομα, ενώ οι δράσεις αυτές εκτιμάται ότι θα κοστίσουν το τρέχον έτος 2,8 δισ. ευρώ. Κάποια από τα μέτρα αυτά, αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, καθώς υπάρχει δέσμευση για μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ σημειώνει πως το επόμενα διάστημα, σταδιακά θα ενεργοποιηθούν 5 νέα προγράμματα προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, με τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν επιπλέον 31.000 άνεργοι.

protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *