ροή ειδήσεων

Εμπλοκή στην εκταμίευση της 6ης δόσης

Αναβλήθηκε και το έκτακτο Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου
Ένα νέο θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας... Η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, δηλαδή των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, διακόπηκε στην ουσία στο Λουξεμβούργο, καθώς δεν κατέληγε σε κανένα αποτέλεσμα.

Με δεδομένο πως οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται, σε αντίθεση με τα όσα διαβεβαίωνε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, εκτιμήθηκε πως δεν είναι δυνατόν η σχετική έκθεση προόδου να έχει συνταχθεί μέχρι τις 13 του μήνα. Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε να αναβληθεί το Eurogroup, που θα λάμβανε χώρα στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση της Ελλάδας πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον έως τη σύνοδο της 18ης Οκτωβρίου, και με την τελική απόφαση να πρέπει να εκδοθεί έως το τέλος του ίδιου μήνα. Πού κολλάνε οι διαπραγματεύσεις;

Στο γεγονός πως, ενώ έχουν κλείσει τα δημοσιονομικά μέτρα για φέτος και το 2012, οι Ευρωπαίοι ζητούν περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις για την ίδια περίοδο, αλλά και περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα και πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων για το 2013 και το 2014.

Έτσι, στην ουσία η έκτη δόση είναι στον αέρα, πιθανότατα και οι πληρωμές μισθών και συντάξεων του επόμενου μήνα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας στο συμβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε πως η Ελλάδα καταβάλλει σκληρή προσπάθεια, προσθέτοντας ότι “τα μέλη της Ευρωζώνης θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας”.

Υποστήριξε πως κανείς δεν υποστηρίζει τη χρεοκοπία ή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά δεν απέκλεισε αλλαγές στους όρους συμμετοχής των ιδιωτών, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

24h.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/10/11 15:37

    Ti to paleyoume kai deixnoume malakes kai zitianoi?? Eksw apo to euro na xasoyn to 3/4 twn xrhmatwn tous oi eyropaioi 'filoi' mas na kseroume kai ti kanoyme alla kai poy pame en teli..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/10/11 15:39

    Αμα δεν ξεκουμπηστεί το πασόκ απ τα ινία αυτής της χώρας δεν έχουμε μέλλον, δεν έχει μέλλον ο τόπος αυτός ,,πάρτε το απόφαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/10/11 16:30

    kai poios tha parei ta inia? i nd? to kke? to syriza? i to laos? ? ? ? ? ? ? ?? ?

    gamw tin trela mou koloxwra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/10/11 19:03

    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ .ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ . ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ .ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ .ΑΝΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/10/11 00:50

    στα αρ....α μας η εκτη δοση.ετσι κι αλλιως για τους τοκους θα παει και η εκτη και η εβδομη και η ενατη.ενδιαφερει κανενα που να αντιλαμβανετε τι σημβαινει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *