ροή ειδήσεων

Με το καλημέρα άρχισε τις καρπαζιές... 98-77 την ΜΑΛΑΓΑ (vid)

Μείωσε το μπάτζετ, έχασε παίκτες, είχε πολλούς τραυματισμούς αλλά όχι αγωνιστικό ρυθμό, έπαιζε με την πρωτοπόρο της ACB… Ε, και;...
Ο Παναθηναϊκός παίζοντας σαν πρωταθλητής Ευρώπης συνέτριψε τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ με 98-77 αρχίζοντας ιδανικά την πορεία που φιλοδοξεί να καταλήξει στο έβδομο αστέρι στη φανέλα του. Πολύ καλοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς οι «πράσινοι», αλλά δεν έλειψαν τα «νεκρά» διαστήματα και τα προβλήματα σε άμυνα και ριμπάουντ. Κορυφαίοι Διαμαντίδης, Σάτο και Σμιθ για τους νικητές, που είχαν 12/19 τρίποντα.

Βρήκε ρυθμό και... Σμιθ

Με διαφορετικό δίδυμο ψηλών από τα ειωθότα, τους Σμιθ και Μάριτς, πλαισιωμένους από τους «μόνιμους» Διαμαντίδη, Καλάθη και Σάτο, αλλά και τον Τσαρτσαρή διαθέσιμο στον πάγκο (εκτός έμεινε ο Πατ Καλάθης) άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του θρόνου του ο Παναθηναϊκός. Η Ουνικάχα με... θράσος προερχόμενο από την πρωτοπορία της στην ACB και τον Φρίλαντ να αποδεικνύει πως το «Βρετανός μπασκετμπολίστας» δεν είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, προβλημάτισε στο ξεκίνημα τους πρωταθλητές (4-6). Ο Διαμαντίδης φρόντισε να δώσει στην ομάδα του το ρυθμό που της έλειπε από την απραξία στην Α1 και με ένα 7-0 οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 15-8. Η εξαιρετική άμυνα και ο Σμιθ, που έδειξε αποφασισμένος με το «καλησπέρα» να καταστήσει τον Φώτση μία καλή ανάμνηση πετυχαίνοντας 10 πόντους στο δεκάλεπτο, έφεραν τον Παναθηναϊκό ακόμη και στο +11, προτού ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με το επιβλητικό 25-16.

Τα «νεκρά» διαστήματα

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και η απόσυρση του Διαμαντίδη στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες αποδιοργάνωσε τον Παναθηναϊκό. Ο Λόγκαν δεν κατάφερε να... γεμίσει τα παπούτσια του αρχηγού, η Ουνικάχα αναθάρρησε και πλησίασε στους τρεις, 29-26, μέσα σε λιγότερα από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επανέφερε άρον-άρον τον Διαμαντίδη μαζί με Γιασικεβίτσιους (που γνώρισε την αποθέωση) και Καλάθη στην ίδια πεντάδα. Το σχήμα με τους τρεις γκαρντ έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους, που απάντησαν με ένα 7-0 (36-26) αποκαθιστώντας την τάξη. Ο Καϊμακόγλου, ο... συνετισμένος-μετά από την κατσάδα του «Ζοτς»-Λόγκαν και ο συνήθης ύποπτος Διαμαντίδης κρατούσαν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση (50-40), που όμως δεν έγινε ποτέ «ασφαλείας» λόγω της χαλαρότητας στην άμυνα, των πολλών χαμένων ριμπάουντ (7 επιθετικά στο πρώτο μέρος η Μάλαγα), αλλά και των Πέριτς και Βάλτερς, που ερχόμενοι από τον πάγκο σταμάτησαν την ισπανική υποχώρηση κι έκλεισαν το ημίχρονο με το «φτωχό» για τους γηπεδούχους 52-49.

Πάτησε γκάζι και μην τον είδατε...

Η πεντάδα της εκκίνησης του ματς βρήκε ρυθμό... πρώτου ημιχρόνου αμέσως μετά το καλάθι του Ρόουλαντ που με την έναρξη της επανάληψης έφερε την Ουνικάχα σε απόσταση αναπνοής (52-51). Ο Παναθηναϊκός «αγρίεψε» και φώναξε «Ως εδώ!» τρέχοντας ένα σερί 11-0 με διαδοχικά τρίποντα από Σμιθ, Σάτο και Διαμαντίδη (63-51). Οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +14, 67-53, και παρότι η Μαλάγα επιχείρησε μία ακόμη αντεπίθεση (67-59), ο Γιασικεβίτσιους με ένα έμμεσο κι ένα... κανονικό τρίποντο, αλλά και μία ασίστ στον (εξαιρετικό Σάτο) εκτόξευσαν τη διαφορά στο 77-61 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Και πώς να χάσει πια;

Η απέλπιδα προσπάθεια της Ουνικάχα να επιστρέψει στο ματς (77-66) αποδείχτηκε βραχύβια. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Παναθηναϊκό, που όχι απλώς διαχειρίστηκε με σύνεση το προβάδισμα, αλλά έφτασε στο +25 (96-71), με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Τσαρτσαρή και Κυρίτση. Το μόνο που δεν κατάφεραν οι «πράσινοι», ήταν να φτάσουν στους 100 πόντους, αφού το σουτ του Λόγκαν στο φινάλε βρήκε σίδερο και το ματς ολοκληρώθηκε με 98-77.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη στην Ευρωλίγκα, όπως κάνει ανελλιπώς εδώ και οκτώ χρόνια (τελευταία ήττα το 2003 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας) δείχνοντας από νωρίς τα «δόντια» του σε όσους φιλοδοξούν να τον εκθρονίσουν.
sport-fm.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *