ροή ειδήσεων

Περάστε, δουλέψτε, τελειώσατε!

Έρχονται οι συμβάσεις της μίας ημέρας
Έρχονται και στην Ελλάδα οι συμβάσεις της μίας ημέρας! Το πρωί θα υπογράφουμε την πρόσληψή μας και το απόγευμα…
την απόλυσή μας. Χωρίς να χτίζουμε δικαίωμα αποζημίωσης, απεργίας κλπ. Με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η «μόδα» έρχεται από την Ισπανία. Εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις, στην είσοδο των οποίων υπάρχει ένα ρολό σαν το… χαρτί υγείας. Ο κάθε εισερχόμενος κόβει ένα κομμάτι, γράφει επάνω την ημερομηνία και το όνομά του και υπογράφει.
Αυτή είναι η σύμβασή του, για όση ώρα έχει συμφωνήσει να απασχοληθεί. Για την ακρίβεια, για όση ώρα γράφει το χαρτί. Εξερχόμενος από την εργασία του, σκίζει το χαρτί και την άλλη μέρα… πάλι από την αρχή, εφόσον βέβαια τον χρειάζεται ο εργοδότης.

Στην Ισπανία, το σύστημα έχει ονομαστεί, για ευνόητους λόγους, «κωλόχαρτο». Το μεροκάματο του τρόμου στην εργασία. Εξυπακούεται ότι όποιος εργάζεται με αυτό το σύστημα, δεν έχει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα!
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η Τρόικα, βλέποντας ότι οι έλληνες εργοδότες δεν είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε επιχειρησιακές συμβάσεις, έχει σκοπό να φέρει και στη χώρα μας το εν λόγω σύστημα, με την προσδοκία να κάνει… πιο ανταγωνιστική την αγορά εργασίας.

Μάλιστα, για να μην απαιτηθεί αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας, ο νέος θεσμός θα… μασκαρευτεί πίσω από τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο τέλος του μήνα.
newsbeast

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/10/11 14:44

    και της 1 ώρας να έρθουν! αφού φάγαμε σαν κοινωνία το "χάπι" που πετούσαν οι κυβερνώντες οτι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και εδώ μεσα ακόμα ΟΛΟΙ ΕΒΡΙΖΑΝ ...πραγματικά τωρα και εμένα στα @@@@ μου! δεν καταλαβαίνατε οτι αν πέσουν οι συμβασεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ τότε ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ! ΚΑΙ ΙΔΟΥ! τωρα τι θα λέτε πάλι;

    ναι οι δημόσιοι φταίνε! οχι τα 109.000 με μαιμού συντάξεις που δώσανε τα καθίκια και κόστισαν 15 δις!!!

    οχι φταίνε ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ οι μπάσταρδοι που ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 85 ΔΙΣ!

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ! ΟΧΙ Ο ΑΚΗΣ!

    ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ!

    ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;;;

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/10/11 15:02

    ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΡ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ,ΚΑΙ Σ' ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ... ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!!!! ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/10/11 15:06

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ο.Γ.Α. ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ? ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΧΩΣ.... ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡ... ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/10/11 15:33

    απο εδώ και πέρα δεσμεύομαι οτι ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ δεν μου κόβει απόδειξη ή τολμήσει να μου ζητήσει διαφορά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ και ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΡΟΜΠΑ...

    γιατρουδάκια κακόμοιρα που πεθαίνεται της πείνας το ιδιο και για εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/10/11 16:01

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΝΑΙΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΟΥΣ ΦΤΕΥΧΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΔΩ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ , ΗΛΙΟ , ΑΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/10/11 17:19

    hahaha...es is so gut,,,,που εσεις ελληνες μαλωνετε μεταξυ σας ....es ist so gut! ,,,,,hahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/10/11 23:20

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΣΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΘΕΛΩ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΩ.ΕΣΥ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 400 ΕΥΡΩ ?? ΧΕΣΕ ΜΑΣ 16.01...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *