ροή ειδήσεων

Π.ΕΞ.Ε και κέρδισε

Τις περισσότερες συμμετοχές πολιτών στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας «Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας» (ΠΕΞΕ), ο οποίος εξελίσσεται αυτό το διάστημα σε 11 χώρες... της Ευρώπης, έχουν οι Έλληνες.
Το Π.ΕΞ.Ε είναι ένας διαγωνισμός για την ανάδειξη της «πρωταθλήτριας» χώρας, αλλά και του νοικοκυριού το οποίο θα πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μέσω του διαγωνισμού, ο οποίος εξελίσσεται διαδικτυακά, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν διάφορες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας _ από κινήσεις μηδενικού κόστους, όπως το σβήσιμο των φώτων που δεν χρησιμοποιούνται, μέχρι δράσεις δομικού χαρακτήρα, όπως η αλλαγή λέβητα.

Η παρουσίαση του πρωταθλήματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο, καθώς και έρευνα για το ενεργειακό αποτύπωμα των νομών της χώρας παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.

Ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας σε όλη την ελληνική περιφέρεια μέσα από την ενίσχυση της καινοτομίας, την αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και τη δημιουργία «πράσινων θέσεων εργασίας», οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν στις 215.000 σε διάστημα δεκαετίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η πιο φτηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώθηκε ποτέ. Η σπουδαία αυτή αρχή αποκτά ιδιαίτερη αξία σε περίοδο κρίσης όπως η σημερινή που διανύουμε».

Σήμερα ένα νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει έως και 2.000 ευρώ ετησίως, «κάνοντας πράξη τις συμβουλές που θα βρει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς κ. Δημήτρης Καραβέλλας.

Τα περισσότερα ενεργειακά σπάταλα νοικοκυριά βρίσκονται στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας και Καστοριάς. Αντίθετα, στους νομούς Ροδόπης, Ηλείας, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Ρεθύμνου εντοπίστηκαν τα νοικοκυριά που καταναλώνουν λιγότερο.

Η έρευνα της Helesco υπολόγισε το ενεργειακό αποτύπωμα των νοικοκυριών σε κάθε νομό της χώρας. Όπως προέκυψε τα περιθώρια εξοικονόμησης είναι σημαντικά.

Στο ΠΕΞΕ μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα έως 1.000 ευρώ και δωρεάν ενεργειακές επιθεωρήσεις, ενώ οι επόμενοι 50 θα λάβουν ως δώρο έναν έξυπνο ενεργειακό μετρητή.
troktiko.eu

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *