ροή ειδήσεων

Τι ορίζει το Σύνταγμα για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση

Οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) καθορίζουν τους ελάχιστους όρους εργασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλης της χώρας...
Η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης που προστατεύει το Σύνταγμα ορίζει ότι όροι εργασίας συλλογικών συμβάσεων, που είναι ευνοϊκότεροι για τους εργαζόμενους, υπερισχύουν των νόμων, εκτός αν πρόκειται για διατάξεις αναγκαστικού δικαίου με παρεμφερή ενέργεια.

Οι όροι ατομικών συμβάσεων εργασίας, που αποκλίνουν από τους κανονιστικούς όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι επικρατέστεροι, εφ' όσον παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους εργαζόμενους. Οι υπόλοιπες συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεσμεύουν εργαζόμενους και εργοδότες που είναι μέλη των συμβαλλόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τον εργοδότη που συνάπτει συλλογική σύμβαση ατομικά και τους εργοδότες που τη συνάπτουν με κοινό εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή εκπροσώπους.

Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι θεμελιώδης εργασιακή κατάκτηση και οποιαδήποτε παραβίαση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης είναι αντισυνταγματική σύμφωνα με το νόμο.




tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *