ροή ειδήσεων

Επανέρχεται για τρίτη φορά με βόμβες για CDS και Παπανδρέου ο Καμμένος

Κορυφαίο εθνικό και πολιτικό ζήτημα που αγγίζει τον πρωθυπουργό χαρακτήρισε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας... ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος χθες κατέθεσε για τρίτη φορά τη σχετική ερώτηση προς τον κ. Βενιζέλο, καθώς τις δύο προηγούμενες δεν υπήρξε απάντηση.

«Επανέρχομαι σήμερα για τρίτη φορά και απαιτώ να μη συνεχιστεί η λογοκρισία για ένα κορυφαίο εθνικό και πολιτικό ζήτημα που αγγίζει τον πρωθυπουργό της χώρας» αναφέρει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο συνυπογράφουν οι Γιάννης Δημαράς και Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο κείμενο της ερώτησης δείχνει ξεκάθαρα ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί στη ΔΕΘ να απάντησε στη «δημοκρατία» ότι δεν έχει δει ποτέ CDS, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο όμως οι πράξεις του χρήζουν τουλάχιστον εξήγησης. «Την ώρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός εξύφαινε εν κρυπτώ με τον διοικητή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν -όπως ο ίδιος παραδέχτηκε- το σχέδιο παράδοσης και υποταγής της χώρας, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην πώληση των CDS, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών γνώριζε το τι θα επακολουθούσε».

Περιγράφοντας το ιστορικό, ο βουλευτής τονίζει ότι το 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αγοράζει τα επίμαχα CDS, τα οποία στη συνέχεια ακολουθούν μια πορεία που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων, τα οποία ταυτίζονται με τις αποκαλύψεις για την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι κερδοσκοπικοί γνωρίζουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έτρεξαν να τοποθετηθούν έγκαιρα πριν από τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών επιλογών, οι οποίες εκτίναξαν τα spreads και κατά συνέπεια δημιούργησαν τεράστια υπερκέρδη σε αυτούς που αγόρασαν τα CDS. Σήμερα οι κερδοσκόποι και οι brokers τους επιχειρούν να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του τόπου ως σενάριο συνωμοσίας και επιστημονικής φαντασίας. Η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με τα ενυπόθηκα δάνεια είναι υπαρκτή και η αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί εθνική υπόθεση και εθνικό καθήκον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Βενιζέλο, ζητώντας να κατατεθεί και πλήθος στοιχείων, όπως αντίγραφα συμβάσεων ασφαλίστρων που έχουν συναφθεί από ελληνικές τράπεζες ή που έχουν διαπραγματευθεί με τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων, αλλά και επίσημα στοιχεία ερευνών αλλοδαπών και κοινοτικών αρχών σχετικά με την υποτιμητική κερδοσκοπία κατά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Μένει να δούμε αν το υπουργείο Οικονομικών θα φιλοτιμηθεί αυτή τη φορά να απαντήσει.

Γιώργος Λυκουρέντζος

dimokratianews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/10/11 02:26

    Γιατί κανείς δεν το ακούει, γιατί κανείς δεν του απαντά όταν τα καταγγέλει ;


    Γιατί τόση σιωπή επί του θέματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *