ροή ειδήσεων

Ο μύθος του “πολυτεχνείου”

Στην Ελλάδα την Ιστορία ξανα «γράφουν» τα Μεσα Αποβλακωσεως. Είτε από ραδιοφώνου είτε από των στηλών των εφημερίδων ή των τηλεοπτικών σταθμών η Ιστορία παραποιειται... Ούτως η μεγαλύτερη σύγχρονη «Εθνική» εορτή των Νεοελλήνων, ίσως περισσότερο και από την εορτή των ερωτευμένων του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η « γιορτή του Πολυτεχνείου».

Με συγκινητική φιλοτιμία τα Μέσα Ενημερωσεως των Δημοσιογραφικων Αποψεων, αλλά και οι πολιτικοί μας ολων των αποχρώσεων, συντηρούν…….. τον μύθο, με εργώδη προσπάθεια που ξεκινά απο τις αίθουσες των βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, ότι τα γεγονότα του πολυτεχνείου, έλεος, έφεραν την Δημοκρατία εν Αθήναις και όχι την δικτατορία του Ιωαννίδη. Συστηματικώς αποκρύπτοντες και φοβούμενοι να ομολογήσουν την αλήθεια, που καταρρίπτει τον πυρήνα του μύθου περι εκατόμβης νεκρών, όπως απεκαλύφθη από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις περί ανυπάρκτων φοιτητών- νεκρών στο χώρο του πολυτεχνείου.Αλλά και της δήθεν καταρρεύσεως του καθεστώτος των συνταγματαρχών, αν τούτο ήτο ποτέ δυνατόν, συνεπεία της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού στο πολυπαθές ιδρυμα, με εκφωνήτρια την πάλαι ποτέ κομουνίστρια και προσφάτως μεταλλαχθείσα σε σοσιαλίστρια, Δαμανάκη και σύνθημα «..Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο.Σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζομενων Ελλήνων..».

Ηθελημένα αποσιωπούν ότι η χώρα είχε τότε πολιτική κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πολιτικό Σπύρο Μαρκεζίνη που θα οδηγούσε την χώρα σε εκλογές- απομάκρυνση των στρατιωτικών και ότι ουσιαστικώς η φοιτητική εξέγερση χρησιμοποιήθηκε, οπως εκ των υστέρων απεδείχθη, για την μεθοδευμένη πτώση του Παπαδόπουλου και ανώμαλη διακοπή του εγχειρήματος ομαλής επιστροφής στην Δειμο-κρατία. Ετσι το πολυτεχνείο στην πραγματικότητα, έγινε η γέφυρα της ανόδου της απρόσωπης χούντας του Ιωαννίδη. Ενώ η παλιννόστηση της δημοκρατίας, και η αποκατάσταση των πολιτικών οικογενειών Καραμανλή (Θείου) –Παπανδρέου (Πατρός),{δηλαδη σημερα των κληρονομων, ανηψιου και υιου αντιστοιχως} έγινε αναλώσει της Κυπρου, μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες από την λεγομένη εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αξίζει όμως να αναφέρουμε συγκεκριμένα γεγονότα και μαρτυρίες που δεν είναι δυνατόν να διαψευσθούν και δια τούτο αποκρύπτωνται και αποσιωπώνται απο τα Μέσα Ενημερωσεως των Δημοσιογραφικων Αποψεων αλλα και απο τους δειλούς πολιτικούς που μας εκπροσωπούν.

Ο πρυτανις λοιπόν του Πολυτεχνείου κατα τα γεγονότα, Κ.Κονοφάγος σημειώνει στο «ημερολόγιο» του, που δεν προωρίζετο για την δημοσιότητα, ότι « το ΕΜΠ, χάρις εις τον στρατόν εξεκενώθη αναιμάκτως» Επίσης με την υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγελέα Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατα το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανις κατέθεσε ως μάρτυς στίς 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει κια στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου¨» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυταχνείο.

Ο Ευάγελλος Αβέρωφ Υπουργός Εθνικής Αμύνης, δηλώνει στο περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, την 10 Μαίου 1979.

«..Το πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαραλλέα δημοκρατική εκδήλωση της Νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατα την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε απο το ΚΚΕ και τα συνθήματα απο συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού.Το πολυτεχνείο όχι μόνο δε έρριξε την Δικτατορία αλλα τη δυνάμωσε.Γιατί αυτό ήταν το έναυσμα που ωθησε πολλούς νέους αξιωματικούς λίγο πολύ απογοητευμένους απο την δικτατορία, να συσπειρωθούν γύρω απο τον Ιωαννίδη που ετοίμαζε συνομωσία αλλα δεν μπορούσε να την κάνη πράξη.Και έτσι επιβλήθηκε μια χειρότερη δικτατορία..

Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα.Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω οι είναι αλήθεια.Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας λογω ανυπάρκτων « πολυαρίθμων νεκρών» να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…¨»

Εξ ίσου αποκαλυπτικός ο αείμνηστος Κ. Τσάτσος (Ακαδημαικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) στο βιβλίο του « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» καταμαρτυρεί με μοναδική ειλικρίνεια και θάρρος:

«..Όταν έγινε το πολυτεχνείο, ούτε πήγα επι τόπου, ούτε συγκινήθηκα.Απο την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλονιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής , υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον.

Εχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνηργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθησαν έξω και μακριά , διότι μεσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς,Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πού ακόμη, αν δεν την έρριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της αποπείρας κατά του Μακαρίου…»

Είναι δε γνωστόν, πλην όμως παντελώς αποσιωπούμενο, οτι, μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τοτε υπουργού Δημοσίων Εργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμη « τιμητική σύνταξη» στις οικογενειες των σπουδαστών που «εσφάγησαν», ουδείς διεκδικδικών ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν που παρέμεινε αζήτητη .Ενώ στην μαρμάρινη πλάκα ( την οποιαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης (αλλά κενής και ασώματης) κεφάλας γνωστου αριστεροκαθηγητού, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944».Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μαλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!! .

Βεβαίως και δυστυχώς υπάρχουν νεκροί των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973.Ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 23 και 12. Ομως όλοι σκοτώθησαν έξω και μακριά απο το πολυτεχνείο, όπως διαπιστώθη και επιβεβαιώθη απο το υπ’ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ’αριθμόν 723/1975 απόφασι του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Το ίδιο επιβεβαιώθη μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία απο τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξεως Γ. Σκουλαρίκη, ο οποίος επανέφερε με τις «περγαμηνές» του αντιστασιακού, τον αστυνομικό διευθυντή Γ, Σαμπάνη, για να καταλήξη εκ νέου, ότι κατα το τριήμερο των γεγονότων του Πολυτεχνείου έχασαν την ζωή τους εκτός Πολυτεχνείου 12 συνολικώς Ελληνες.

Παρά ταύτα κατ’ έτος εν είδει ομαδικής παρακρούσεως και ανιάτου ψυχιατρικής νόσου έκόντες άκοντες συνεορτάζομεν την « Γιορτή του Πολυτεχνείου» δηλαδή το απόλυτο κενό, οσον αφορα στο επιτευχθεν αποτελεσμα..

Καθ’ότι, όπως προαναφεραμε εχει καταδειχθη, ότι ουτε θύματα- αγωνιστών είχαμε στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουμε, ουδέ την Δημοκρατία απεκατέστησε η φοιτητικη εξεγερσι.. Αντιθετως διεκοπη η προσπαθεια μιας μεταβατικης πολιτικης κυβερνησεως, ενω η πολυθρύλητος Δημοκρατία απεκατεστάθη την 24ην Ιουλίου 1974, μετά απο οκτώ μήνες απο την εξέγερσιν του Πολυτεχνείου, με αγυριστο ενεχυρο, την απεμπόλησιν τμήματος της Κύπρου .

Επαναδημοσίευση απο το Νοέμβριο του 2009
Λακεδαίμων Αππελαίος
polemosgenel.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/11/11 11:38

    εσύ που ανεβασες αυτο σχολιο θα επρεπε σημερα να σε δεσουν χειροποδαρα στην εισοδο του πολυτεχνειου για να περναει ο κοσμος και να σου δινει χαστουκια
    απορω πως τη γλιτωσες σα δεν ντρεπεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.chiosnews.com/cn111631742AM.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/11/11 11:57

    Και εσένα αγαπητέ 11:38 και την ψευδο-δημοκρατία σου θα ήθελα να σε εχω εγω δεμένο και να σε π*δαω καθε μέρα με ολα αυτα που συμβαινουν. Ανιστορητα ζωα που τρώτε τα σκατα των πολιτικών τοσα χρόνια και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία. Η "γενια του πολυτεχνείου" μας βιασε και μας βιάζει καθε μέρα. Βολεμένοι, αληταράδες σοσιαλο-ψευτοκουμουνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/11/11 11:58

    Sugxaritiria se osous grafoun s auto to blog...I alitheia epitelous prepei na legetai kai oi kollimenoi...tou parelthontos na doun kathara mpas k i xwra vgei kapoia stigmi apo to adieksodo pou emeis oi idioi me tis prakseis mas dimiourgisame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/11/11 12:09

    ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ......
    ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΡΑΠΕ ΜΕΤΡΙΟ ΜΕ ΓΑΛΑ.....
    ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/11/11 12:44

    ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΡΘΡΟ!! ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΑΛΤΣΑΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/11/11 13:51

    Αρκετα επιτελους με τα κωλο-πολυτεχνεια και την τσιχλα που μασουλανε τοσα χρονια. Σας συχαθηκαμε, μας καταστρεψατε. Εσεις ειστε η βραδυφλεφης βομβα που κρυβαμε στα σωθικα της Ελλαδας τοσα χρονια. Κοπροσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/11/11 14:03

    DAMANAKI DAMANAKI EISAI MEGALO ...AKI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/11/11 14:20

    Πιο πολυτεχνειο και κουραφεξαλα ρε...30 μαστουρια του ΚΚΕ ηταν και τιποτα αλλο!
    Τεμπεληδες ολοι τους ποτε δεν εχουν δουλεψει και μια ζωη τους ταιζει η παπαρηγα με την δαμανακη!
    φτανει πια με τον καθε ψευτοηρωα κουραστηκαμε ρε τεμπεληδες! Γεμισε ο τοπος κοπροσκυλα! και μονο που αναπνεεται μολυνετε την ατμοσφαιρα κοπριτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/11/11 15:12

    Η λογική του αγράμματου ανθρώπου, που λέει ότι, επειδή μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων είναι και μερικοί διεφθαρμένοι ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους, πρέπει και όλοι οι υπόλοιποι να είναι το ίδιο, είναι άκρως μα άκρως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ .

    Επειδή δηλαδή στο Πολυτεχνείο ήταν και η Δαμανάκη την οποία αντιπαθώ και εγώ - αφού είναι μπούφος - θα πρέπει γιαυτό να αποκαθηλώσουμε και να κατηγορούμε αδιακρίτως όλους όσους αντιστάθηκαν κατα της χούντας στο Πολυτεχνείο ;

    Είναι παντελώς άδικη αυτή η συλλογιστική και πολύ φτηνή.

    Στο πολυτεχνείο τότε, έλαβε χώρα μια απο τις πιο όμορφες και γνήσιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ στιγμές σε όλη την Ελληνική ιστορία.

    Οι φοιτητές τότε στάθηκαν γενναία μπροστά σε μια στυγερή δικτατορία και ορισμένοι έπεσαν νεκροί απο τα τάνκς ως Ήρωες γιατί στούς Έλληνες αξίζει να είναι Ήρωες !

    Το Πολυτεχνείο ζήτησε απλά και αληθινά πράγματα για όλη την Ελλάδα για όλους τους Έλληνες και αυτά δεν ήταν άλλα απο :

    ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ..επίκαιρα σήμερα, όσο ποτέ !

    Τιμή & Δόξα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/11/11 16:05

    Εγώ βλέπω ότι οι μπροστάρηδες των εξεγερμένων φοιτητών που αργότερα έγιναν βουλευτές και υπουργοί λεηλάτησαν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/11/11 16:24

    Ενώ ο Άδωνης ή ο Βορίδης με το ΤΣΕΚΟΥΡΙ στο χέρι δεν έγιναν τώρα ΥΠΟΥΡΓΟΙ ?? ε???

    Για μετράτε τις λέξεις σας φασιστάκια του ΛΑΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΠΕΣ που τολμάτε εσείς για το Πολυτεχνείο !

    Κοιτάξτε τα χάλια σας ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ που μας χώσατε στο μνημόνιο και γίνατε και υπουργοί για την ΚΑΡΕΚΛΑ !

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/11/11 17:03

    Πολυτεχνείο = ψευδό επανάσταση, και κουμμουνιστική προπαγάνδα σε όλο του το μεγαλείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/11/11 17:25

    Πολυτεχνείο = ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Η φασιστική προπαγάνδα δεν πιάνει και ο λαός θα δώσει στους φασίστες την απάντηση του στις Εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/11/11 17:43

    Αυτά περί της απαξίωσης του Πολυτεχνείου απο ακροδεξιούς κύκλους είναι γνωστά.

    Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι απόκληροι απο να διασπείρουν ψευδής ειδήσεις για το Πολυτεχνείο;

    Το τραγικό με όλους όσους παραπληροφορούνται και πιστεύουν ελαφρά την καρδία ότι που ορισμένοι ακροδεξιοί είναι ότι δεν φτάνει που τόσα χρόνια μετά τη χούντα τους παραπληροφορούν τα ακροδεξιά κανάλια και οι ακροδεξιοί τηλε-βιβλιοπώληδες αλλά στο τέλος γίναν και κυβέρνηση απο τη "πίσω" πόρτα δίχως τη ψήφο του Ελληνικού Λαού, παρόλαυτα δεν σταματούν ούτε λεπτό να υβρίζουν ό,τι πιο ωραίο έγινε στο Πολυτεχνείο.

    Η χουντική, ακροδεξιά παραπληροφόριση δεν έχει τέλος με μαλακίες όπως του ΕΛ που θα ρθουν να μα σώσουν, όπως τα περι μύθου και καλά του Πολυτεχνίου, από τα ΟΥΦΟ και άλλες μαλακίες..

    Οι χουντικοί που επέζησαν ας κόψουν τα ληγμένα περί του Πολυτεχνείου και ας πάνε με τους Έλληνες στην επέτειο να πέράσουν έξω απο την Αμερικανική πρεσβεία ή μήπως είναι με τους αμερικάνους ;

    KAΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος17/11/11 17:47

    "ενω η πολυθρύλητος Δημοκρατία απεκατεστάθη την 24ην Ιουλίου 1974, μετά απο οκτώ μήνες απο την εξέγερσιν του Πολυτεχνείου, με αγυριστο ενεχυρο, την απεμπόλησιν τμήματος της Κύπρου ."

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...ΑΝΤΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ FUTURE BUSINESS PLAN..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος17/11/11 17:49

    ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ Η ΧΟΥΝΤΑ !

    Παραχαράσετε την Ιστορία εδω μέσα παλιοξεφτίλες θα πρεπε να ντρέπεστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος17/11/11 18:25

    17/11/11 16:24 ποιο ΛΑΟΣ βρε καημενε ακομα εκει εισαι εγιεν σοσιαλιστικο κομμα και κανενας δεν μιλησε για αυτο το διπροσωπο κομμα το μονο κακο που εγιωε επι χουντας ειναι οτι χασαμε την μιση κυπρο και κατεκταση ενα μερος της ελλαδας ολα τα αλλα ειναι μυθος και κουραφεξαλα.6 χρονια πολεμανε να φτιαξουν εναν κολωδρομο λεωφορο ροδου λινδου και ακομα σκατα ειναι και η χουντα σε 6 χρονια ειχε κανει εκατονταδες δρομους και εδινε δουλεια στους ελληνες ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/11/11 19:27

    ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ... ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ (ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ) ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΛΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/11/11 19:33

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ-ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΞΕΧΝΑΝΕ
    ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΟΤΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,

    ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Κ.Υ.Π.-ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ- ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ Ή ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ,

    ΟΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ Ο ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΛΕΡΟ Ή ΚΑΣΟ
    ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΠΕΘΑΙΝΕ
    ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ Ή ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ,
    ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ , Ε ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑ 10 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ , ΤΗΣ ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ...

    ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ
    ΤΟΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΛΙΑΠΗΣ,ΜΑΝΤΕΛΗΣ...

    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΟΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΘΑ ΕΚΛΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ , ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ , ΟΥΤΕ
    ΜΕ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΕΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣΑΜΑΡΑΔΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος17/11/11 19:45

    ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΟΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος17/11/11 20:08

    Έχετε σκεφτεί ποιοί ανήκουν στη γενιά του πολυτεχνείου? Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν σήμερα (όλων των κομάτων), οι οποίοι όπως ξέρετε είναι αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη χρεωκοπία. Όλοι αυτοί που τότε φώναζαν γιά ψωμί παιδεία ελευθερία, είναι αυτοί που κατέκλεψαν τη χώρα και τώρα είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, επίτροποι, γενικοί γραμματείς, τραπεζίτες κλπ. Κατά τάλλα εσείς ακόμα λέτε ζήτω το πολυτεχνείο. Συγχαρητήρια για τη νοημοσύνη σας. Αν θα έπρεπε να φωνάζετε για κάτι, αυτό θα έπρεπε να είναι ΄΄κάτω οι κλέφτες της γενιάς του πολυτεχνείου΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος17/11/11 20:18

    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ http://www.youtube.com/watch?v=ZeHeVaJEmmM&feature=related
    ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΣΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17/11/11 20:27

    17/11/11 19:33 σε μερικα εχεις δικιο οπως για την κυπρο αλλα για τις εφημεριδες πιστευω οτι ηταν ενα μεσο για να μην ξεσηκωνετε ο λαος μια προπαγανδα οπως αυτες ππυ εχουμε σημερα στην τηλεοραση απο τους καναλιογληφτες.Εγω δεν εζησα τοτε αλλα απο μαρτυριες εχω ακουσει οτι η χουντα εκανε πραγματα για την ελλαδα τωρα ολα αυτα περι βασανιστηριων πιστευω οτι θα γινοντουσαν αλλα οχι με τοσο ακραια σιγουρα υπαρχει παραποιιση των γεγονοτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος17/11/11 20:57

    ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ! ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ? ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!
    ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑ! ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ...ΚΑΝ'ΤΕ ΚΑΤΙ! ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ! ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *