ροή ειδήσεων

EKTAKTO:Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου – Πήρε πίσω και το δημοψήφισμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, κι ενώ...
το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει δημοψήφισμα αν υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ των μεγάλων κομμάτων.
Ο κ. Παπανδρέου, με βάση τον νυν σχεδιασμό, προτίθεται να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια να παραστεί στη Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το διακύβευμα, άσχετα με το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, θα αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «αυτονόητη» τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός.
Το δημοψήφισμα, προσέθεσε ο κ. Παπανδρέου, «ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ΄ όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ».
«Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, που χαιρέτισε τη στάση της ΝΔ και την απόφασή της να στηρίξει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση.
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και όσον αφορά τις άλλες προτάσεις, είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με σοβαρότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία»
Κατά την ομιλία του στο υπουργικό, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε «αποδείξαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και ότι υπηρετούμε τον τόπο», ενώ προσέθεσε ότι η ενότητα της παράταξης είναι «εκ των ουκ άνευ ενόψει μάλιστα της αυριανής ψηφοφορίας και επιβάλλεται στο κομματικό σύστημα της χώρας να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της συνεννόησης».
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα περάσει στην ιστορία ως αντίστοιχη των κυβερνήσεων του Τρικούπη και Βενιζέλου».
Η στάση του πρωθυπουργού, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου «είναι στάση ευθύνης, με τις εξελίξεις που δρομολογεί».
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/11/11 17:22

    κοιταξτε ενα παλικαρι που ελεγε οτι δεν υπολογιζει το πολιτικο κοστος τωρα προσπαθει να κρατηθει στην εξουσια με νυχια και με δοντια!ουστ ρε κοπριτη προδοτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/11 20:54

    Είναι ανίκανη η κυβέρνηση. Σε τέτοια κρίση κάνει τεράστιες μαλακίες. Αλλοίμονο αν γίνει τώρα και θερμό επεισόδιο με τέτοιους μαλάκες να αποφασίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/11 09:33

    σκασε εσυ μαλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/11 15:57

    Skaste esy omofilofile!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/11/11 09:36

    σκασε εσυ μαλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *