ροή ειδήσεων

Τα τρία δραματικά σενάρια του "Reuters" για την Ελλάδα

Τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα αναφέρει το πρακτορείο Reuters για τις επόμενες εβδομάδες μετά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορίας τα οποία έχουν κοινό παρονομαστή την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα...


Πρώτο- πιο πιθανό- σενάριο: ο Πρωθυπουργός "κερδίζει"

Χαρακτηρίζοντας το ως το πιθανότερο σενάριο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο καταγράφει ότι ο Παπανδρέου θα πάρει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ενώ εν συνεχεία θα παραιτηθεί. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι διαβουλεύσεις ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης.

Επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης τεχνοκρατών (όπως επισημαίνει) θα τοποθετηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος αλλά η συμφωνία θα σπάσει καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα συμφωνήσουν στη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης αυτής. Αποτέλεσμα; Πρόωρες εκλογές και χάος στη χώρα στο ενδιάμεσο διάστημα.

Δεύτερο σενάριο: ο Πρωθυπουργός "χάνει"

Το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα είναι το δεύτερο σενάριο του Reuters. Σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα χρειαστούν ένα μήνα αλλά και ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δε διαφαίνεται να παίρνει απόλυτη πλειοψηφία η ΝΔ παρά το προβάδισμα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο τονίζει ότι το πρώτο κόμμα έχει δύο "επιλογές". ΄Είτε θα αναζητήσει πιθανούς συμμάχους, είτε θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

"Είναι αμφίβολο όμως αν οι ξένοι πιστωτές θα εγκρίνουν υπό αυτές τις συνθήκες την εκταμίευση της επόμενης δόσης" προσθέτει το πρακτορείο θέτοντας το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών αφού τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους εξαντλούνται στις 15 Δεκεμβρίου.

Τρίτο σενάριο : Το άγνωστο

Στο τελευταίο και πιο τρομακτικό σενάριο, το Reuters κάνει λόγο για καταψήφιση της κυβέρνησης σήμερα αλλά για άγνωστη συνέχεια.

Σύμφωνα με αυτό, υπό την απειλή της μη εκταμίευσης της 6ης δόσης τα πολιτικά κόμματα θα επιχειρήσουν να σχηματίσουν μεταβατική κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα μέχρι αν εξασφαλιστεί η διεθνής βοήθεια. Κάτι τέτοιο όμως είναι πρωτόγνωρο για την πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι,στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα θα μείνει μετέωρη για πολύ καιρό.

news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *