ροή ειδήσεων

To Έλλειμα η ΕΛΣΤΑΤ και τα παιχνίδια στις πλάτες μας!

Η Moody’s προειδοποιεί για χρεοκοπία της Ευρωζώνης, αναφέρουν οι “Financial Times” σε σημερινό τους άρθρο, επικαλούμενοι το κεντρικό σενάριο με το οποίο... όποιο κράτος μέλος της ευρωζώνης χρειάζεται οικονομική υποστήριξη θα βαθμολογείται με“speculative", or “junk” status.

Οι “αγορές” δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί προειδοποίηση για την Ιταλία, προσθέτοντας ότι αναμένονται “series of shocks” εξ’αιτίας του γεγονότος ότι ένας μεγάλος αριθμός ομολόγων της ευρωζώνης θα λήξουν ξεκινώντας από σήμερα Τρίτη 28-11-2011.

Ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου , ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του, διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου 2011, με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του, τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η οποία ισχυρίσθηκε ότι “σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα”.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και “άνθρωπος των αγορών”. Ο σημαντικός ρόλος του Γεωργίου σε πάρα πολλές αποστολές του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη, ο οποίος περιλαμβάνει την “αμαρτωλή περίπτωση” της Αργεντινής με τα μέτρα “βοήθειας” που οδήγησαν στην κατάρρευσή της.

Αργότερα, ο ίδιος έπαιξε ρόλο και στα “μέτρα θεραπείας” της για την κρίση του 2007.
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το κρατικό χρέος αναθεωρήθηκε στο 144,9% του ΑΕΠ, από 142,8%.
Σε ό,τι αφορά το 2009, το έλλειμμα αναθεωρήθηκε σε 15,8% (από 15,4%) και το χρέος σε 129,3% από 127,1%.
Για το 2008, δεν υπήρξαν μεταβολές στο έλλειμμα (9,8%), ωστόσο το χρέος διαμορφώθηκε σε 113% του ΑΕΠ, έναντι 110,7% που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Για το 2007, το έλλειμμα αναθεωρήθηκε σε 6,5% (από 6,4%) και το χρέος σε 107,4% του ΑΕΠ, από 105,4%.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 διαμορφώθηκε στο 10,6% του ΑΕΠ, έναντι 10,5% που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο. Η πηγή του “κακού” είναι το έλλειμμα, αυτό παράγει το τεράστιο χρέος και αυτό πρέπει να μηδενίσουμε, οπωσδήποτε.
aegeantimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *