ροή ειδήσεων

Κάτω από τα όρια της φτώχειας το 20% του πληθυσμού

Αυστηρές παρατηρήσεις για την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα περιλαμβάνουν τα συμπεράσματα της έκθεσης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, κλιμάκιο του οποίου επισκέφτηκε τον Σεπτέμβριο τη χώρα μας...
μετά από τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ για παραβίαση διεθνών συμβάσεων μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του μνημονίου δανεισμού.
Στην πολυσέλιδη έκθεση του ILO τονίζεται ότι με τις νομοθετικές παρεμβάσεις ως αποτέλεσμα των μνημονίων, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι δίκαιοι όροι αμοιβής και εργασίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και ο κοινωνικός διάλογος για την άσκηση πολιτικών απασχόλησης και ασφάλισης.
Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας εκφράζει μάλιστα την έντονη ανησυχία του, για την αποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων μέτρων, επισημαίνοντας επί λέξει ότι «όσο υπάρχει έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης, οι θυσίες που υφίσταται οι εργαζόμενοι θα είναι άδικες και άνισες και δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση αλλά σε ανακύκλωσή της και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.
Η αποστολή του ILO τεκμηριώνει τα συμπεράσματά της με στοιχεία που αναδεικνύουν εκτός των άλλων, την απώλεια εισοδήματος, την ανεργία, την ανισότητα και τη φτώχεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην έκθεση το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ο σημερινός κατώτατος μισθός με την παρακράτηση φόρων οδηγεί πολλούς εργαζόμενους κοντά στο όριο της φτώχειας.
Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας υπενθυμίζει στην κυβέρνηση την υποχρέωσή της να εφαρμόζει τις κυρωμένες διεθνείς συμβάσεις εργασίας, ενώ απευθύνεται και στην Τρόικα με την επισήμανση ότι οι διεθνείς συμβάσεις θέτουν σαφή όρια στις οικονομικού χαρακτήρα παρεμβάσεις της.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης του ILO θα διαβιβαστούν άμεσα στις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές της ΔΟΕ που πρόκειται να εκδώσουν απόφαση για τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ.

http://www.dailynews24.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *