ροή ειδήσεων

Δάνεια έως 500.000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος JEREMIE
Τρία προγράμματα, «Νέα Επιχειρηματικότητα», «Μικροδάνεια» και «Ψηφιακή Στρατηγική» διατίθενται προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να αντλήσουν πόρους... από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JEREMΙE, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Το Πρόγραμμα JEREMΙE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises - Κοινοί ευρωπαϊκοί πόροι για τις πολύ μικρές ως μεσαίες επιχειρήσεις), αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την υποστήριξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Το επιτόκιο των εν λόγω δανείων επιδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα προγράμματα έχουν ως εξής:

- Νέα Επιχειρηματικότητα (Funded Risk Sharing). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 100.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών (αγορά, επισκευή επαγγελματικής στέγης, απόκτηση μηχανολογικού - επαγγελματικού εξοπλισμού κ.λ.π.) και αναπτυξιακών σχεδίων (αγορά πρώτων υλών, αγαθών, υπηρεσιών κ.λ.π.) με διάρκεια αποπληρωμής έως 6 έτη. Τα δάνεια παρέχονται με εξαιρετικά χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο έως 3,95%, δεδομένου ότι το μέρος του δανείου που συνιστά τη συμμετοχή του ΕΣΠΑ παρέχεται με μηδενικό επιτόκιο.Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχουν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank

- Μικροδάνεια (Microfinance). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας, για την κάλυψη των επενδυτικών και αναπτυξιακών σχεδίων τους. Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 5 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο λόγω της συγχρηματοδοτήσεως από το ΕΣΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει η Alpha Bank.

- Ψηφιακή Στρατηγική (Information & Communication Technology - ICT). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 500.000 ευρώ σε ΜμΕ που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και στις επιχειρήσεις του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών που θα επενδύσουν στην ανάπτυξη και την επικοινωνία. Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 10 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο λόγω συγχρηματοδοτήσεως Jeremie. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την επιλογή των τραπεζών.

Μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Jeremie διευκολύνεται η πρόσβαση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανάπτυξή τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.

Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω πρωτοβουλία καθώς και για τα τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ.

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *