ροή ειδήσεων

ΕΟΤ: Μεταβίβαση 83 τουριστικών ακίνητων

Τα 3 ακίνητα στη Ρόδο
Στις περιφέρειες μεταβιβάζονται 83 ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και διαχείρισης της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 38...
του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» του Yπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών βρίσκονται το Καζίνο Λουτρακίου, η Ιαματική Πηγή Λουτρακίου, έκταση 2.870 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα Πάρνηθας, δασική έκταση 124.000 τ.μ. στην Αμυγδαλέζα Πάρνηθας, το Aσπρο Λιθάρι Σουνίου 83.440 τ.μ, το θέατρο Δώρας Στράτου στου Φιλοπάππου, δασική έκταση 42.800 τ.μ. στο Δαφνί, το ξενοδοχείο Λίνδος Ρόδου στη Ρόδο, η περιοχή 600.000 τ.μ. στις Πεταλούδες Ρόδου, το Αρχοντικό Κουντουριώτη στο οποίο στεγάζεται η Νομαρχία και ο πρώην συνοριακός σταθμός στον Προμαχώνα Σερρών. Ακόμα, περιλαμβάνονται τουριστικά περίπτερα σε Eβρο, Καβάλα, Στάγειρα Χαλκιδικής, Σκόπελο, Πλαταιές, Ερέτρια Ευβοίας, Ψυχρού Λασιθίου, Μυλοποτάμου, Ομαλού Χανίων, Φιλερήμου Ρόδου, Φαιτού, Προυσσού Ευρυτανίας, Καλεντζίου και Καστριάς Καλαβρύτων.

Ακόμα, με διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου στις αρμοδιότητες του ΕΟΤ προστίθεται η σύναψη εμπορικών συμφωνιών, ενώ δίνεται η δυνατότητα διαφημιστικής αξιοποίησης της ιστοσελίδας του Oργανισμού.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ θα μπορεί να δέχεται χορηγίες, αλλά και να καταρτίζει και να εκτελεί προγράμματα προβολής, διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων και τουριστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αυτόνομα ή από κοινού με άλλα νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα, τα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ επιστρέφουν στον Οργανισμό, καθώς καταργούνται οι προηγούμενες διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες υπάγονταν στο Yπουργείο Τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αναστέλλονται καθώς κάθε χρόνο έπρεπε να ανανεώνεται η προθεσμία ένταξής τους στη Γενική Γραμματεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι προθεσμίες για την προμήθεια ειδικού σήματος λειτουργίας μονάδων ιαματικής θεραπείας και κέντρων Ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού από τον ΕΟΤ παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Η νέα προθεσμία μπορεί να παραταθεί μία φορά και για ένα επιπλέον έτος με απόφαση του ΥΠΠΟΤ.

Τέλος, με το νομοσχέδιο ορίζεται ότι οι εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας θα μπορούν να πραγματοποιούνται και μέσω διαδικτύου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *