ροή ειδήσεων

Διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού καταγγέλλουν οι εφοριακοί

Βολές προς την πολιτική ηγεσία της χώρας εξαπέλυσε το Προεδρείο των εργαζομένων στις εφορίες κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της... συμβάλει στην διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού ενώ παράλληλα κατήγγειλαν πολιτικές παρεμβάσεις στις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ.

Ενόψει της προγραμματισμένης διήμερης απεργίας των εργαζομένων στις εφορίες που ξεκινά αύριο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ) κ. Χρήστος Νικολακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριου Ροντούλη ακυρώθηκε η συγχώνευση που προβλέπονταν για τις ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα. Ο κ. Νικολακόπουλος είπε ότι ο κ. Ροντούλης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει η συγχώνευση, αίτημα που έγινε δεκτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα του κ. Ροντουλη στηρίζονταν στο γεγονός ότι οι δύο αυτές ΔΟΥ έχουν σημαντική απόδοση στις εισπράξεις φορολογικών εσόδων.

Αυτή την ώρα το προεδρείο της ΠΟΕ ΔΟΥ συναντάται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, συνάντηση από την οποία ενδέχεται και κριθεί και η εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίησή τους.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ κατήγγειλε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια για τις υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο των εφοριών δεν λειτουργούν σωστά καθώς οι αποφάσεις για τους επίορκους εφοριακούς στηρίζονται απλά και μόνο σε εκθέσεις των ελεγκτών των υποθέσεων αυτών.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες που έκανε πρόσφατα ο τέως γενικός γραμματέας της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδης Σπινέλης για τη διαφθορά στις εφορίες είπε ότι η Ομοσπονδία ανέθεσε σε δικηγόρο την άσκηση ένδικων μέσων και πρόσθεσε ότι "διαφθορά υπάρχει αλλά αφορά πολύ μικρό αριθμό εφοριακών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις εφορίες δουλεύει κάτω από σκληρές συνθήκες".

Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε επίσης ότι λόγω της εφεδρείας και των μαζικών συνταξιοδοτήσεων έχει διαλυθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή υπηρετούν 9.700 υπάλληλοι στις εφορίες έναντι 11.500 που ήταν στην αρχή του έτους. Μάλιστα η μείωση του αριθμού των εφοριακών ανέρχεται σε 5.500 συγκριτικά με πέντε χρόνια πριν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ επιτέθηκε ακόμη στις εταιρίες Ορκωτών Λογιστών που είναι αρμόδιες για την έκδοση των φορολογικών πιστοποιητικών για μεγάλες εταιρείες λέγοντας ότι μια τέτοια εταιρεία ορκωτών λογιστών ζήτησε από επιχείρηση 35.000 ευρώ για την έκδοση πιστοποιητικού για μία χρήση. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, κατά μέσο όρο οι εταιρείες αυτές ζητούν 15.000 έως 20.000 ευρώ από τις επιχειρήσεις για να εκδώσουν το πιστοποιητικό.
real.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *