ροή ειδήσεων

Συμβουλές για να προσέξετε τι θα σας σερβίρουν στις γιορτές

Κρέας: Ζητάμε το κρέας που έχει στη βιτρίνα-τζαμαρία, και να είναι φρέσκο και κόκκινο, αποφεύγετε να... έχει μαυρίλες το κρέας. Ψάρια; Τα μάτια να είναι πεντακάθαρα, και να μην έχει καθόλου θολά τα μάτια του.

Λουκάνικα χωριάτικα: Εδώ επιλέγετε αυτά που δεν είναι πολύ αλμυρά και να είναι επώνυμα.
Κοτόπουλα στο ψυγείο: Να παίρνετε πάντα τα πίσω κοτόπουλα που είναι και τα πιο φρέσκα. Να κοιτάτε ημερομηνία λήξης.

Στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ να κοιτάζετε ημερομηνία λήξης, αλλά και να χτυπάτε στο μηχάνημα την τιμή για να δείτε αν είναι ίδια με αυτή στο ράφι. Εννοείτε ότι παίρνουμε από τα πίσω αυτό κάνω και εγώ, βάζω το χέρι και παίρνω ελέγχοντας πάντα την ημερομηνία λήξης.

Φρούτα: Ελέγχουμε χώρα προέλευσης, και η κρίση δική σας, εγώ παίρνω ελληνικά αλλά όταν βρω...
Κιμάς: Να ζητάτε από τον κρεοπώλη να δείτε το κρέας πριν το βάλει στην μηχανή για να το κάνει κιμά.
Το κρέας να είναι κοκκινωπό, αν έχει μαυρίλες ας το φάει ο κρεοπώλης. Επίσης να κοιτάτε χώρα προέλευσης... έχει υποχρέωση να σας την δείξει. Να επιλέγετε κρεοπώληδες που φορούν γάντια στα χέρια.

Φαστ φουντ: Εδώ κανονικά θα έπρεπε να δουλέψετε ένα μήνα στο φαστ φουντ να δείτε τι παίζει, και μετά να τρώτε. Το πρώτο που κοιτάμε είναι να φορούν γάντια οι υπάλληλοι όταν πιάνουν τα σάντουιτς. Ένα άλλο είναι να κοιτάζουμε αν πιάνουν τα λεφτά και μετά πιάνουν και τα φαγητά μας που έχουμε παραγγείλει. Κοιτάζουμε το πρόσωπο και τα ρούχα του υπάλληλου, αν είναι μέσα στην μπίχλα τα ρούχα του είναι ο καθρέφτης της καθαριότητας του μαγαζιού.

Λάδια: Προτιμάτε ελαιόλαδο, να γράφει πάντα μόνο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ταβέρνες: Εδώ ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω... πήγαινε δούλεψε στην ταβέρνα πρώτα και μετά να φας. Κανονικά οι κουζίνες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με web camera και να βλέπει ο πελάτης από το σπίτι του τι παίζει στην κουζίνα της ταβέρνας. Πραγματικά εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μετά από νηστεία πολλών ημερών θα πέσουμε με τα μούτρα στο κρέας, αλλά τι κρέας θα φάμε; Μόνο το κράτος με υγειονομικούς ελέγχους μπορεί να προστατέψει τον καταναλωτή.

Αναψυκτικά: Κοιτάζετε ημερομηνία λήξης και παίρνετε από τα πίσω μπουκάλια στο ράφι.
Ποτά: Προτιμάτε να μην πίνετε, αλλά αν είστε μπεκρούλιακας ας πιεις με μέτρο. Σοκολατένιες απολαύσεις: Να κοιτάζετε ημερομηνία λήξης, και μετά να τις ψηλαφίζετε απαλά... να δείτε αν δεν είναι σπασμένες. Γλυκά από ζαχαροπλαστείο: Εδώ είναι που λέμε θα πάρω γουρούνι στο σακί...Τα ψυγεία είναι μεγάλα και από την μεριά του πελάτη που κοιτάζει τα γλυκά είναι τα πιο φρέσκα.
Θα έχεις το θάρρος να πεις στην υπάλληλο να βγάλει το ταψί και να σου βάλει από τα τελευταία που κοιτάζουν προς τα εσένα; Δεν το έχω κάνει, αλλά θα ήθελα να το κάνω..

Λαϊκή αγορά: Πηγαίνουμε στην λαϊκή μετά τις 11:00 που έχουν φύγει τα μπαγιάτικα φρούτα
Ρούχα: Εγώ ψωνίζω στις εκπτώσεις, αλλά πρώτα κάνω έρευνα αγοράς ένα μήνα πιο πριν στο συγκεκριμένο ρούχο, και μετά το παίρνω για να ξέρω αν όντως έχει κάνει έκπτωση.
Καφετέριες: Αν το βράδυ στις γιορτές σας πούνε ελάχιστη χρέωση πάνω από 6.00 ευρώ.... εγώ θα έφευγα και θα πήγαινα αλλού να την βγάλω πιο φτηνά.

trikalaweb.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *