ροή ειδήσεων

Συμβουλές για να μην σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ποσοστά εγκληματικότητας το 2011 έχουν αυξηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010...
Πάνω απο 5.000 οι κλοπές αυτοκινήτου και μηχανων το πρώτο εξάμηνο 2011 μόνο στην Αττική, ενω στις 10.000 οι περιπτώσεις διάρηξης αυτων. Ερευνα με τον τίτλο «Εξαφανίστηκε σε 50 δευτερόλεπτα», που εκπόνησαν δύο έλληνες εγκληματολόγοι του Πανεπιστημίου Teesside στην Αγγλία, φέρνει τη χώρα μας να κατέχει πολύ υψηλή θέση στης κλοπές αυτοκινήτων στην Ε.Ε. Τι σημαίνει αυτό στην καθημερινότητα; Οτι ένα στα τρία αυτοκίνητα αποτελούν υποψήφιο θύμα κλοπής.
Το CarEvo συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κάνουμε το έργο των κλεφτών ποιό δύσκολο. Και επειδή τα κρούσματα, συνεχώς, αυξάνονται,διαβάστε με προσοχή. Συμβαίνουν κάθε μέρα.

Απαραίτητες ενέργειες:
1. Δεν πρέπει να φυλάσσουμε δεύτερα κλειδιά και σημαντικά έγγραφα ή χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο. Δεκάδες περιπτώσεις που κάποιος πχ ναρκωμανής θα σπάσει το παραθυρο επειδή είδε ενα 2ευρω !

2. Όταν κατεβαίνουμε, έστω και για λίγο από το αυτοκίνητό μας, πρέπει να σβήνουμε τη μηχανή, να βγάζουμε το κλειδί και να κλειδώνουμε το αυτοκίνητο. Πολλές φορές ένα πακέτο τσιγάρα μας κοστίζει .. όσο ενα αυτοκίνητο

3. Πολύ προσοχή σε επαίτες οι σε καλους σαμαρείτες που μας λένε πως έχουμε κάποιο λάστιχο σκασμένο.

4. Παίρνουμε μαζί μας το κασετόφωνο ή την πρόσοψή του.

5. Δεν πρέπει να έχουμε μαζί με τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα κλειδιά του σπιτιού μας. Αν μας κλέψουν το αυτοκίνητο, ας μην μας κλέψουν και το σπίτι.

6. Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας και αφήστε το κάπου όπου πολλοί άνθρωποι μπορούν να το δουν. Η στάθμευση κοντά σε κτήρια που έχουν συστήματα ασφάλειάς θα καταστήσει την κλοπή λιγότερο πιθανή.

Λίστα με προσθήκες στο αυτοκίνητο σας που θα σας σώσουν :
- Συστήματα συναγερμού και κλειδαριών ασφαλείας του τιμονιού.
- Led συναγερμού (πάνω απο ένα ). Αν δει 3-4 λαμπάκια θα προτημήσει του γείτονα το αυτοκίνητο !
- Κλειδαριά τιμονιού - συμπλέκτη. Κόστος περίπου 20 ευρω θα καθυστερήσει πολύ το επίδοξο κλέφτη.

- Gps tracker. To GPS TRACKER δέχεται κάρτα SIM και αποστέλει με SMS τις συντεταγμένες του σημείου που βρίσκεται, καθώς και επιπλέον πληροφορίες για την ταχύτητα που κινείται ή το υψόμετρο που βρίσκεται. Οταν ένας αριθμός καλέσει ή στείλει μήνυμα sms στην μονάδα η γραμμή θα κλείσει και θα λάβει ένα μήνυμα sms με τις γεωγραφικές πληροφορίες που είναι εγκατεστημένος ο ανιχνευτής. Αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε κάθε λογισμικό χαρτογράφησης (πχ Google Earth ή Google Maps κ.α.) για να σας δείξει που ακριβώς βρίσκεται το αυτοκίνητο!

Σπάνια κάποιος θα κλέψει ένα όχημα που έχει κουκούλα ..

Ασφάλεια κλόπης αυτοκινήτου και κοιμηθείτε ήσυχα
Σύστημα διακοπής καυσίμου ή ρεύματος. Με ένα κουμπί κλείνουμε την τροφοδοσια καυσίμου και όσο να προσπαθούν να το πάρουν αυτό απλως δεν θα ξεκινάει. Ρωτήστε τον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων σας.

Και αν μου το κλέψουν ;

Αν μας κλέψουν το αυτοκίνητό μας:

Ειδοποιούμε αμέσως, την αστυνομία και καταγγέλλουμε την κλοπή. Αυτομάτως ενημερώνονται οι βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα πληρώματα των περιπολικών τη νομιμότητα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Δεν το αγγίζουμε αν το βρούμε. Πρέπει να ερευνηθεί από τη Σήμανση.

Αν μας αποσπάσουν το αυτοκίνητό μας, δε θα πρέπει να ενδώσουμε σε εκβιασμούς, που ανάγονται στην καταβολή χρημάτων για την επιστροφή του κλεμμένου αυτοκινήτου. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να καλούμε εκ νέου την Αστυνομία.

Πού καταλήγουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα ;

- Ένα ποσοστό των κλεμμένων αυτοκινήτων οδηγείται προς "τεμαχισμό", ώστε όλα τους τα μέρη διοχετεύονται στην αγορά για ανταλλακτικά.

- Κλεμμένα αυτοκίνητα που διοχετεύονται στην εγχώρια αγορά. Δηλαδή, κλέβεται ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια μεταπωλείται κανονικά σε κάποιον, με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας.

- Σε μάντρες, κοντεινερ ,αποθήκες με σκοπό τον εκβιασμό του κατόχου.

- Ως οχήματα για ληστείες πχ σε κάποια τραπεζα. Συνήθως η ληστεία γίνεται την ιδια ή την επομένη μέρα της κλοπής.




http://www.carevo.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *