ροή ειδήσεων

"Μαχαίρι" σε όλες τις φοροαπαλλαγές

Η υστέρηση που παρουσιάζει ο τομέας των εσόδων έχει πλέον «υποχρεώσει» το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει τη δεύτερη φάση κατάργησης και περικοπής φοροαπαλλαγών, οι οποίες «κοστίζουν»...
στον προϋπολογισμό 6,19 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Έτσι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι καταργήσεις και οι περικοπές θα αφορούν αυτήν τη φορά όλες τις ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων, μειώσεις φόρων και αφορολόγητα όρια.

Ειδικότερα, το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των άλλων, προβλέπει:

Πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για δαπάνες που αφορούν σε ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους δηλώνουν οικογενειακά εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ (1,8 δισ. ευρώ «κοστίζουν» οι συγκεκριμένες εκπτώσεις δαπανών).

Πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων (82,7 εκατ. ευρώ «χάνονται» από τις φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η αφαίρεση επιχειρηματικής αμοιβής από τα κέρδη των προσωπικών εταιρειών και φορολόγησή της με βάση τη φορολογική κλίμακα, ενώ 104,2 εκατ. ευρώ είναι η «ζημιά» από τις μειώσεις φόρου, εκπτώσεις δαπανών και φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη των νομικών προσώπων (Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ).

Κατάργηση των μειώσεων που ισχύουν σήμερα στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Περικοπή όλων των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους (35,86 εκατ. ευρώ «κοστίζουν» κάθε χρόνο οι απαλλαγές οχημάτων από τα τέλη ταξινόμησης).

dailynews24.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *