ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την πρόσληψη της Μίκας Ιατρίδη

Ολοκληρώθηκε χθες, μετά τη λήψη μαρτυρικής κατάθεσης και από τον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού κ. Στέργο Στάγκα, το πρώτο σκέλος της κατεπείγουσας αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής έρευνας...
του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου για τη διερεύνηση των διαδικασιών πρόσληψης, σε ηλικία 17 ετών, στην Κοινότητα Καλυθιών, της Βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη και τη μονιμοποίησή της, 4 έτη αργότερα, στον ομώνυμο Δήμο.
Ο κ. Εισαγγελέας απέστειλε χθες τρεις έγγραφες παραγγελίες σε ισάριθμες δημόσιες υπηρεσίες για να του προσκομίσουν εντός τριών ημερών από τη λήψη τους στοιχεία και έγγραφα που αφορούν στην επίμαχη πρόσληψη προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα και να προχωρήσει στην έκδοση πορίσματος το οποίο θα υποβληθεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το οποίο ζητούνται όλα τα στοιχεία σχετικά με τις εγκρίσεις της αρχικής πρόσληψης της κ. Ιατρίδη το έτος 1994 και της μονιμοποίησής της το 1998.
Το δεύτερο έγγραφο απευθύνεται προς τον ΟΠΑΔ, καθολικό διάδοχο του ΤΥΔΚΥ και ζητείται να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία και βεβαιώσεις που αφορούν την ασφάλιση της κ. Ιατρίδη από την ημέρα πρόσληψής της μέχρι και την παραίτησή της και το τρίτο προς την δημοτική ενότητα Καλλιθέας και τον χωρικό αντιδήμαρχο κ. Δώρο Κωνσταντίνου από τον οποίο ζητείται να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που είναι διαθέσιμα και αφορούν τον διορισμό και τη μονιμοποίηση της κ. Ιατρίδη.
Εν πάση περιπτώσει ο κ. Στάγκας κατέθεσε χθες ότι η μετάταξη της κ. Ιατρίδη στον πρώην Δήμο Ιαλυσού έγινε με κοινή απόφαση του ίδιου και του πατέρα της κ. Γιάννη Ιατρίδη, η οποία εγκρίθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο, ελέγχθηκε και εγκρίθηκε ως προς τη νομιμότητά της από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εν συνεχεία από το νομικό τμήμα του εθνικού τυπογραφείου και από το ελεγκτικό συνέδριο.
Κατέθεσε ακόμη ότι ο πρώην Δήμος Ιαλυσού, ως μη καποδιστριακός, δεν είχε υπαχθεί στο πρόγραμμα Κλεισθένης και δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί για να εκτελεί και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, επειδή δεν είχε οργανωμένη οικονομική υπηρεσία.
Αναγκάστηκε έτσι, όπως είπε, να ζητήσει να μεταταχθούν σε αυτόν υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών από άλλους ΟΤΑ και από τη ΔΟΥ. Πέραν της μετάταξης της κ. Ιατρίδη έγιναν κι άλλες μετατάξεις προσωπικού.
Μίλησε ακόμη για μια ευσυνείδητη υπάλληλο που ήταν πάντα παρούσα στην εργασία της και τυπική στην άσκηση των καθηκόντων της.
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη έρευνα κινήθηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κατσιρώδη, αρμόδιου για τον έλεγχο των Εισαγγελέων στην Περιφέρεια του Εφετείου Δωδεκανήσου, μετά από διαμαρτυρία αγνώστου προσώπου ότι δεν είχε διενεργηθεί σχετικός με την υπόθεση έλεγχος παρότι υπήρχαν καταγγελτικά δημοσιεύματα στον τύπο της Ρόδου και των Αθηνών.
Αν προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων από πλευράς της βουλευτού τότε και μόνο τότε θα ζητηθεί άδεια από τη Βουλή για περαιτέρω έρευνα ενώ σε περίπτωση τυχόν ενδείξεων για μη πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση θα συνεχίσει σε επίπεδο Πλημμελειοδικείου Ρόδου.
Πιθανολογείται σφόδρα ωστόσο ότι τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκή για να κινηθεί ποινική διαδικασία αλλά και αν ήθελε υποτεθεί ότι τελέστηκαν ποινικά αδικήματα αυτά έχουν ήδη υποπέσει σε πενταετή παραγραφή.

http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/12/11 09:53

    Περιμεναμε να γινει κατι ; Ασυλια εχει . Αυτο τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/11 10:41

    tsipa, filotimo tipota???????????? kala poso thrassos exete???????????? den fobaste ton kosmo pou brazei? eina sto aima sas telika i poustia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/12/11 11:20

    Αθωα...αν δεν ηταν βουλευτης θα την εστελναν στα κατεργα!Γινε λοιπον βουλευτης για να κλεβεις ανενοχλητος να μην πληρωνεις ποτε για τιποτα και να μ ην πατας ποτε σε κανενα δικαστηριο αφου θα εχεις ασυλια! Σας σιχαθηκαμε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/12/11 11:46

    Αλοιμονο η Μικα ενοχη?
    Ποιος θα καταδικάσει την κορη του Ιατρίδη?
    Θα απολυθει παραυτα.
    Ποιο κράτος θα καταδικάσει το κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/12/11 13:34

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ? ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ.. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕ Η ΚΥΡΙΑ ? ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/12/11 13:45

    Ρε όλους αυτούς από όπου και να τους πιάσετε, βρωμάνε. Όλοι μέσα στα σκατά χωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/12/11 14:06

    Τετοια ατομα ειναι μια ζωη στο απυροβλητο τωρα θα τους κυνηγουσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/12/11 15:14

    η μικα μπορει να εγινε συγκυριακα βουλευτινα αλλα......μαγκες εκει ειναπι το προβλημα σας και η αγανακτηση;;; τοσα κουλα γυρω σας η μικα σας μαρανε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/12/11 15:44

    15.14
    ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΚΑ?
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΕΝΤΟΚΑ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ!!!!
    ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΗ ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ!
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ Ο ΕΝΟΧΟΣ Η ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/12/11 16:21

    AN EXEI ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/12/11 17:56

    Όλα εδώ πληρώνονται. Αν είστε μάγκες τσαμπίκοι, στις επόμενες εκλογές μαύρο δαγκωτό στη Μίκα και ψηφίστε άλλον από τη ΝΔ. Αλλά πολύ φοβάμαι επειδή είστε και κορόϊδα ότι πάλι αυτή θα βγάλετε. Αν όμως ξαναβγεί μη φωνάζετε ότι φταίνε οι πολιτικοί, αφού τα θέλει ο κώλος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/12/11 18:33

    17.56 ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/12/11 18:44

    Τοσα χρονια το επαιζε μουρη με τα λεφτα του δημοσιου...αν εχει εστω και λιγο φιλοτιμο ας φερει τουλαχιστον ενα μερος των χρηματων που πηρε πισω! Ειμαι περιεργος να την ακουσω που θα λεει στις εκλογες οτι επεσε θυμα σκευωριας! και θα παραπλανει τους ανυποψιαστους ψηφοφορους της! Εμεις δεν εχουμε να φαμε και η κυρια Μικα ετρωγε με χρυσα κουταλια και πιρουνια απο το δημοσιο! Αισχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/12/11 10:52

    9/12/11 17:56  σωστος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *