ροή ειδήσεων

Ποινική δίωξη για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός δημοτικού υπαλλήλου ασκήθηκε για παράβαση των άρθρων 1 και 8 του Ν.1197/1981 που αφορά την κακομεταχείριση ζώων συντροφιάς! Ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται συγκεκριμένα στη Ρόδο...
την 27η Οκτωβρίου 2011 ευρισκόμενος σε αθλητικό κέντρο, την ώρα που ένα αδέσποτο σκυλί έπαιζε χαρούμενο με παιδιά, να το στρίμωξε, πιέζοντάς το δυνατά στο λαιμό με το γόνατό του. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, που έγιναν αφορμή για τη διενέργεια σχετικής έρευνας, τα παιδιά του φώναζαν να σταματήσει και τελικά ένας από αυτούς τον έσπρωξε δυνατά και έτσι το σκυλί απελευθερώθηκε, ενώ ήταν κατατρομαγμένο και δυσκολευόταν να αναπνεύσει.
Ο ίδιος εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι την ως άνω ημέρα εθεάθη εντός του αθλητικού κέντρου σκύλος με περιλαίμιο, ο οποίος έτρεχε πίσω από τους αθλητές και ορισμένα από τα παιδιά φοβόντουσαν από την παρουσία του.
Θεώρησε σωστό, όπως είπε, να τον βγάλει έξω από τον αθλητικό χώρο για ευνόητους λόγους και αποφυγή ατυχημάτων.
Ο σκύλος πήγε κοντά σε κάτι αθλητές που έκαναν διατάσεις και είπε σε έναν αθλητή να τον κρατήσει. Τότε, όπως εξιστόρησε, τον έπιασε από το περιλαίμιο για να τον βάλει σε ασφαλή χώρο μέχρι να τελειώσουν οι αθλητές και τα παιδιά. Είπε ακόμη ότι όταν τον κρατούσε ο σκύλος γύρισε το κεφάλι του και τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι στο ύψος του καρπού.
Σήκωσε το σκύλο με το δεξί του χέρι για να τον βγάλει έξω, όμως άρχισε να του γλιστρά και για να μην πνιγεί γονάτισε και τον ακούμπησε κάτω, πάντα με δαγκωμένο χέρι.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τότε δέχθηκε ύβρεις από γονείς οι οποίοι ήταν στην εξέδρα και ένα μέρος από αυτούς ήρθε κατά πάνω του βρίζοντάς τον και σπρώχνοντάς τον.
Πήγε εν συνεχεία στην αποθήκη υλικών στίβου και εκεί μετέβησαν δύο κυρίες που συστήθηκαν ως μέλη της φιλοζωικής και του ζήτησαν το ονοματεπώνυμό του για να υποβάλουν μήνυση.
Υποστήριξε επιπλέον ότι παρότι υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει την είσοδο στους σκύλους παραβιάζεται από πολλούς κάθε μέρα.

naro.gr

Σ.Σ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Φύλακας στο Αθλητικό Κέντρο προσπάθησε να πνίξει σκύλο!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *