ροή ειδήσεων

Ανακοίνωσαν λίστα έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ

Τη δρομολόγηση έργων προϋπολογισμού δαπάνης 30 εκατ. από κοινοτικούς πόρους και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ανακοίνωσαν... χθες, σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Της συνεντεύξεως προηγήθηκε αυτοψία στα δύο μεγάλα αθλητικά έργα του νησιού, στο Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλιθέα και στο κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, στην Ιαλυσό.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια, οι κ.κ. Μαχαιρίδης και Κουσουρνάς έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα δεκατριών μεγάλων έργων υποδομής που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης πλέον των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ που προγραμματίζεται να εκτελεσθούν στο νησί της Ρόδου, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο και την Περιφέρεια.
Πρόκειται για έργα μεγάλης σημασίας για το νησί «τα οποία φρόντισε ο δήμαρχος να ωριμάσει, ώστε από την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή τους», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης.
«Οφείλουμε να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει απώλεια ευρωπαϊκών πόρων» υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον δήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα επιταχύνει από τον επόμενο μήνα κιόλας τους ρυθμούς για την υλοποίηση των έργων, επισημαίνοντας πως «αυτό το οφείλουμε στους πολίτες».
«Κάποια έργα έχουν μπλοκάρει, όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση της όψης του Εθνικού Θεάτρου. Θα συμβάλουμε, ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης προσθέτοντας, πως γίνεται προσπάθεια για να πληρωθούν και οι λογαριασμοί που εκκρεμούν.
Την άποψη, ότι δεν θα πρέπει να μείνουν ημιτελή τα έργα του κλειστού γυμναστηρίου της Καλλιθέας και του κολυμβητηρίου της Ιαλυσού τη στιγμή που έχουν δαπανηθεί ήδη πολλά χρήματα για αυτά, εξέφρασε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Η συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν, είναι και θα είναι πάντα άψογη», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο περιφερειάρχης είπε ότι σύντομα θα ξεκινήσει εργολάβος και τις εργασίες συντήρησης στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
«Δώσαμε την έγκριση στον πρύτανη, να βρει ακίνητο που θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία. Το ποσό που θα διαθέσουμε θα είναι της τάξεως των 4.500.000 ευρώ», τόνισε.
Μεταξύ των έργων που προωθούνται είναι και οι παρεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου της Καλλιθέας. Συζήτηση έγινε για το φράγμα του Γαδουρά αλλά και για τις εργασίες στο τμήμα της Εθνικής Οδού Φαληράκι - Κολύμπια.
Περιφερειάρχης και δήμαρχος αναφέρθηκαν επίσης στις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα, με σκοπό τη δημιουργία κοινωνικών δομών για τη στήριξη και ανακούφιση ομάδων συμπολιτών μας.
«Ο λαός και όλοι μας περνάμε δύσκολα. Θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες, που δεν μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητήσαμε στοιχεία, από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σ. Χατζησάββα, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει και να δώσουμε λύσεις εκεί όπου μπορούμε», είπε ο κ. Μαχαιρίδης, προσθέτοντας πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί το κοινωνικό φαρμακείο.
Η δομή αυτή θα λειτουργήσει δίπλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ με τη στήριξη, του πρώην νομάρχη κ. Σάββα Καραγιάννη θα ιδρυθεί το Κοινωνικό Ιατρείο για τους αθίγγανους στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.
«Είναι δεδομένη η ευαισθησία. Η Ρόδος δεν είναι αυτή, που φαίνεται. Υπάρχει ανισοκατανομή του πλούτου. Υπάρχει ανάγκη. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια για να ανακουφίσουμε αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Από το συσσίτιο διανέμουμε δυο φορές την ημέρα 100 μερίδες φαγητό. Επιχειρηματίες και ξενοδόχοι μέσω της Μητρόπολης παρέχουν βοήθεια με την παροχή τροφίμων ανά συνοικία», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ
Έργα ΕΣΠΑ - με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ρόδου. Προϋπολογισμού 20.700.000 ¤.
1.Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών των εργαστηρίων του 1ου ΣΕΚ Ρόδου. Προϋπολογισμού 1.020.000 ¤
2. Ανέγερση 20ου διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου πόλεως Ρόδου. Προϋπολογισμού 881.000 ¤
3. Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Δ.Δ. Πυλώνας Δ. Λινδίων Ρόδου. Προϋπολογισμού 1.591.000 ¤
4. Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός Δ.Δ. Αφάντου. Προϋπολογισμού 1.198.800 ¤
5. Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου Ρόδου. Προϋπολογισμού 4.534.000
6. Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δημοτικών Ενοτήτων Αφάντου και Αταβύρου Δ. Ρόδου. Προϋπολογισμού 1.330.500 ¤
7. Επέκταση ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου. Προϋπολογισμού 5.335.100 ¤
8. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΧ) Ρόδου. Προϋπολογισμού 4.297.764 ¤
Έργα ΕΣΠΑ - με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Προϋπολογισμού 11.818.802 ¤
1. Βελτίωση Επαρχιακής οδού Αγ. Ισίδωρος-Λάερμα. Προϋπολογισμού 4.180.000 ¤
2. Δημοτικό Σχολείο Παστίδας. Προϋπολογισμού 1.996.057 ¤
3. 2/Θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κλυσίου. Προϋπολογισμού 420.947 ¤
4. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. Προϋπολογισμού 1.571.012 ¤
5. 4ο Γενικό Λύκειο Πόλης Ρόδου (Ροδοπούλα). Προϋπολογισμού 3.630.000
Συνάντηση
με τον Γιοχάνες Χαν
Νέα συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη, θα έχουν σήμερα (Τετάρτη) οι Περιφερειάρχες της χώρας.
Εν όψει της συνάντησης αυτής, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών, από τους οποίους ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ζητώντας την επίσπευση των όποιων διαδικασιών απαιτούνται για την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.

http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *