ροή ειδήσεων

Αργή πτώση στις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα

Στο 4,1% βρίσκεται η μείωση στις τιμές των κατοικιών στην ελληνική αγορά, σε σχέση με το 2008, όταν, προ κρίσης, βρίσκονταν στο απόγειό τους, σύμφωνα με έκθεση της διεθνούς εταιρείας Real Estate Knight Frank, η οποία εξετάζει...
ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία στις τιμές της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων.

Σημειώνεται ότι για τη διεξαγωγή της έρευνας η εταιρεία βασίζεται στα στοιχεία που της παρέχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η κάμψη των τιμών άγγιξε το 2,1%, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο η μείωση έφτασε το 3,4%.
Διαφαίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο μία σταδιακή μείωση των τιμών των ακινήτων στην ελληνική αγορά, ο ρυθμός της οποίας όμως, δεν ακολουθεί τους ρυθμούς πτώσης άλλων προβληματικών οικονομιών της Ευρωζώνης.
Σε ετήσια βάση πάντως, ο ρυθμός αγοραπωλησιών ακινήτων μειώθηκε κατά 21,7% σε σχέση με το 2008, κατά 35,7% συγκριτικά με το 2009, κατά 0,2% το 2010 και κατά 43% στο φετινό εννεάμηνο, γεγονός το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σύμφωνα με αναλυτές στα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα και κυρίως το έκτακτο τέλος ακινήτων, που κάνει τους ιδιώτες να πωλούν τα ακίνητα και να στρέφονται στα ενοίκια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *