ροή ειδήσεων

Υπεγράφη η παραχώρηση του Οικοπέδου του ΙΚΑ Ρόδου

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τελικά την απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου του ΙΚΑ από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας... Ως εκ τούτου ανοίγει ο μακρύς δρόμος για την κατασκευή του νέου κτιρίου του ΙΚΑ Ρόδου στην περιοχή του νοσοκομείου. Το στοίχημα τώρα είναι εάν θα προλάβει το νέο κτίριο να κατασκευαστεί προτού καταρεύσει το ΙΚΑ (!)...
Να σημειωθεί ότι σήμερα ο οργανισμός καταβάλλει ενοίκιο ύψους 30.000 ευρώ μηνιαίως για ένα κτίριο ακατάλληλο και επικίνδυνο για τους ασφαλισμένους και το προσωπικό αφού μεταξύ άλλων το υπόγειο που λειτουργεί ως μητρώο δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου.
Το πρόβλημα και η παρανομία είναι γνωστή και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός ζητά από τον διοικητή του ΙΚΑ, την ταχύτερη δυνατόν θεμελίωση του κτιρίου του νέου ΙΚΑ της Ρόδου. Είχε προηγηθεί και σχετική ερώτηση στη βουλή.

Η ερώτηση Κρεμαστινού
ΠΡΟΣ τους Υπουργούς:

1. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο
2. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

Σε συνέχεια σχετικής ερώτησής μου στις 25.11.10, αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα της ανέγερσης του νέου κτηρίου του ΙΚA Ρόδου. Ως γνωστόν το υπάρχον κτήριο του Οργανισμού θεωρήθηκε εδώ και πολλά χρόνια επικίνδυνο για να στεγάζει τις Υπηρεσίες του. Έκτοτε, όλο το ΙΚΑ στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο το οποίο είναι ανεπαρκές.

Το καλοκαίρι του 2010, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρόδο, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξήγγειλε την πρόθεση του Υπουργείου για ανέγερση του νέου κτηρίου του ΙΚΑ Ρόδου στην περιοχή «Αγίων Αποστόλων», σε έκταση που ανήκε στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συμφωνούσε να παραχωρήσει.

Ακολούθησε στις αρχές του 2011 επίσκεψη στη Ρόδο της διοίκησης του ΙΚΑ, προκειμένου να ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, προκειμένου επιτέλους η Ρόδος να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτήριο για το ΙΚΑ.

Δεδομένης της συμφωνίας των δύο Υπουργείων για ανέγερση του νέου κτηρίου του ΙΚΑ στη συγκεκριμένη έκταση και επειδή έχει παρέλθει ήδη ένας χρόνος και πλέον από τη σχετική εξαγγελία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η κατάσταση βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν έναν χρόνο πριν, δηλαδή δεν έχει ακόμα παραχωρηθεί το οικόπεδο που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, δίπλα από το Νοσοκομείο Ρόδου,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Εάν θα παραχωρηθεί άμεσα το οικόπεδο για την ανέγερση του νέου κτηρίου του ΙΚΑ Ρόδου;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτριος Κρεμαστινός

NewsKosmos.Com/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *